Workshop Barbier: Baard knippen en scheren

Datum: 24 maart 2020 19.30 – 21.30 uur

Een barbier houdt zich bezig met het scheren, knippen en verzorgen van baarden en snorren. Daarnaast is hij vaak herenkapper.
Barbier is een zeer oud beroep dat bij de Egyptenaren al in hoog aanzien stond. De naam is afgeleid van het Latijnse barba dat baard betekent. Vanaf de 14de eeuw begonnen de barbiers zich te verenigen in gildes.
In de middeleeuwen omvatte het werkterrein van de barbier ook dat van chirurgijn, een soort combinatie van tandarts en geneesheer. Iemand die dit alles tegelijk deed wordt dan ook de “barbier-chirurgijn” genoemd. Het trekken van kiezen en aderlaten waren de meest voorkomende behandelingen. Aan dit laatste herinnert de rood-witte paal bij de ingang van de kapperswinkel. Zij is een representatie van de zwachtels die na het aderlaten werden uitgehangen om te drogen en in elkaar verstrengeld raakten.
Het scheren van de baard gebeurt met een zeer scherp open scheermes dat op leren banden gescherpt wordt of door een open mes met vervangbare mesjes.
Het verschil tussen kapper en barbier is in principe dat een barbier een combinatie is van baarden/snorren en hoofdhaar, terwijl een herenkapper vooral het hoofdhaar verzorgt. Tegenwoordig is er nauwelijks meer een verschil tussen een barbier en een kapper. (bron: Wikipedia)

Datum: 24 maart 2020
Tijd: 19:30 – 21:30
Kosten: € 35,00
Inhoud: Deze avond staat geheel in het teken van de verzorging van baarden en snorren. Niet alleen het knippen en scheren komt aan de orde maar ook de theorie. Welke producten gebruik je, hoe pas je een complete behandeling toe, welke hygiene moet je in acht nemen, enz enz. Al je vragen omtrent baard en/of snor kun je deze avond stellen. Wil je een model meenemen en zelf aan de slag, dan is dit ook mogelijk.

creatief-kapperscollege-workshop-barbier-opleiding-op-24-maart-2020

Gelijk beginnen met de cursus
basis barbier?

Meld je hier aan