Wie zijn wij van het Creatief Kappers College. Maak kennis met ons.

Wie zijn wij

Creatief Kappers College: Wij zijn geknipt om jou het vak te leren!

Het Creatief Kappers College heeft zich in de afgelopen 8 jaar landelijk op de kaart weten te zetten als een klassiek geschoolde kappersopleiding. De cursisten komen inmiddels uit heel Nederland om hun eerste stappen in het kappersvak bij het Creatief Kappers College aan te leren. Natuurlijk uit Almere en omgeving, maar ook komen de cursisten uit woonplaatsen zoals Amsterdam, Amersfoort, Utrecht en Lelystad en laten we niet vergeten onze cursisten uit de Noordoostpolder en Friesland. Allemaal gaan zij eenmaal in de week of vaker richting Almere om bij ons de kappersopleiding of barbieropleiding te volgen. En daar zijn we trots op.

Wat is de kracht van het CKC:

De kracht van het Creatief Kappers College zit hem in een combinatie van een klassiek geschoolde opleiding met daarnaast ruimte voor trendy en moderne technieken. Wij werken met vaktechnieken zoals Hairlevel en Pivot Point. Wij leren je een zeer solide basis zodat je van daaruit moderne en creatief kunt werken.

Bij het Creatief Kappers College leer je de erkende vaktechniek gelijk aan een reguliere kappersopleiding, maar in een veel sneller tempo. Kleine groepen, professionele vakdocenten en gemotiveerde medecursisten maken dit mogelijk. Wij bieden je alle onderdelen van het kappersvak afzonderlijk aan. Geen jaaropleiding met een vastgesteld vakkenpakket, maar je eigen vakken kiezen en stoppen of doorgaan wanneer jij wil.

Heb je de basis van een module onder de knie en heb je de smaak te pakken dan kies jij of je door wil leren om zodoende steeds vaardiger te worden. Aan jou de keuze! En in deze vervolgmodules maken we je vaardiger en besteden we aandacht aan de nieuwe trends. Onze opleiding is 99% praktijkgericht en perfect naast een baan te volgen.

Bijscholing/Training

Zoek je professionele bijscholing in een of meerdere onderdelen van het kappersvak? Is het al een poosje geleden dat je gewerkt hebt als kapster en ben je wat onzeker. Bij elke groothandel van kappersproducten kun je jezelf bijscholen, maar vaak is dit gericht op het product. Bij het CKC kun je nu per 3 lessen werken aan je zelfvertrouwen of je kennis bijspijkeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn meer theoretische kennis van het kleuren of juist meer praktijkkennis van nieuwe trends. Maak jezelf specialist!

Onze kappersopleiding is centraal gevestigd in Almere Flevoland en daarom zeer geschikt voor reizende cursisten vanaf de A1 en de A9 vanuit Amsterdam en omstreken en de A6 vanuit Lelystad, Amerfoort  en Utrecht. Binnen sneltreinvaart ben je vanuit je woonplaats bij ons op de locatie waar je gratis kunt parkeren.

klanten-van-creatief-kapperscollege

Ervaring en vakkennis van het Creatief Kappers College?

Het Creatief Kappers College is 11 januari 2011 door Trudy Zwiers. Zij heeft een levenslange ervaring in het kappersvak. Ervaring zowel in de kapsalon als in het onderwijs. Vanaf 15 jarige leeftijd, 45 jaar in het kappersvak, waarvan 19 jaar in het kappersonderwijs (o.a. ROC van Amsterdam) maakt dat zij zowel vaktechnisch als in het lesgeven een zeer ruime ervaring heeft. Met een propedeuse van de Hogeschool van Amsterdam heeft zij de bevoegdheid om les te mogen geven in het beroepsonderwijs.

Inmiddels is het Creatief Kappers College een volwaardige kappersopleiding geworden en is het niet meer mogelijk om alleen les te geven. Het Creatief Kappers College heeft nu een hecht team van enthousiaste, ervaren docenten en samen met dit team verzorgt zij 4 avonden in de week de lessen binnen deze kappersopleiding. Inmiddels hebben zij met elkaar al heel wat kappers afgeleverd in het werkveld en deze zijn zeer succesvol aan het werk als kapper of ambulant kapper. Bij ons leer je geen hobby, maar een echt beroep waarmee je aan het werk kunt.

Pro Almere en BORIS diploma

www.proalmere.nl  en het Creatief Kappers College hebben een samenwerkingsverband. Samen leiden zij leerlingen op naar een BORIS diploma.

https://www.borisbaan.nl/homepage.html

Dit is een erkend diploma. Ook is het CKC sinds 2017 een erkend leerbedrijf niveau 1 en 2. https://www.s-bb.nl/onderwijs/beroepspraktijkvorming

Bekijk onze mogelijkheden aan kappersopleidingen (modules) op deze website, vraag onze studiegids aan of start gewoon ook binnenkort met een van onze modules.  Tot gauw.

Nog iets meer weten over eigenares Trudy Zwiers

Naast het werken in de kapsalon en het lesgeven heeft Trudy Zwiers backstage gewerkt bij vele Miss verkiezingen waaronder de Miss Amsterdam verkiezing. Ook heeft zij meegedaan aan nationale en internationale kapperswedstrijden en hier een fiks aantal prijzen mee in de wacht gesleept. Daarnaast heeft zij meerdere jaren achter de schermen mee gewerkt bij grote merken als ‘l Oreal en Wella zowel bij trainingen als shows.

In het onderwijs heeft zij gewerkt met Hairlevel en Pivot Point. Zelf is zij een enorme fan van het werk van Vidal Sassoon en gaat haar hart uit naar het klassieke herenvak. (barbier)

Tijdens haar loopbaan bij het ROC van Amsterdam heeft zij samen met enkele collega’s het leerlingenteam getraind en gecoacht bij het meedoen aan de Hair Fashion Award. Daarnaast heeft zij de opleiding examineren KOC gevolgd en als examinator binnen het ROC vele studenten beoordeeld. Zij weet waar ze het over heeft en met al deze jarenlange kennis en ervaring heeft ze een erkende lesmethode ontworpen die praktijkgericht en no nonsense is.

Het CKC staat voor: Een opleiding op maat. 95% praktijkonderwijs.
Voor de startende kapper, maar ook voor geschoolden die willen doorgroeien, specialist willen worden en up to date willen zijn.

Naast het kappersvak bezit zij inmiddels ook een enorme dosis ervaring in het ondernemerschap en met het hebben van een eigen bedrijf kent zij vele  klappen van de zweep. Ook deze kennis deelt zij graag met jullie cursisten.

Net als alle medewerkers (docenten) leert ze natuurlijk nog steeds bij en volgt ze regelmatig knip en kleur workshops en bezoekt ze de kappersbeurzen om zo op de hoogte te blijven van alle nieuwe vaktechnieken en noviteiten.

Wie een oude kennis koestert en voortdurend nieuwe vergaart, mag een leraar van anderen zijn. (Confucius)

Linkedin: Trudy Zwiers

Almeerse docent ontvangt Marktplaats-award voor kappers

Het Creatief Kappers College is onderscheiden met de Topaward van Marktplaats. Marktplaats reikt deze award uit aan ondernemers die op een succesvolle manier hun dienstverlening in de markt weten te zetten.

Het Creatief Kappers College biedt een complete kappersopleiding in modules aan. Klanten kunnen zelf hun studietempo bepalen. De modules maken het ook mogelijk om met een beperkt budget te starten met de opleiding. Hierdoor zijn de opleidingen van Creatief Kappers College ideaal voor mensen die bij de reguliere aanbieders lastig terecht kunnen, zoals herintreders en mensen die de opleiding naast een andere baan willen volgen.

“Met het Creatief Kappers College bedienen wij een doelgroep die het kappersvak wil leren maar vanwege hun leeftijd niet de reguliere opleiding kunnen volgen. Bij ons vinden ze een professionele, flexibele opleiding met veel ruimte voor persoonlijk contact. In twee jaar hebben we al veel zelfstandige kappers opgeleid. Ook in kapsalons vinden mijn cursisten ondanks hun leeftijd, soms nog een baan.”

Het Creatief Kappers College gevestigd in Almere en zeer goed aan te rijden vanuit Amsterdam, Amersfoort, Lelystad en Utrecht vanwege de centrale ligging naast de snelweg maakt dat cursisten uit het hele land zelfs Noordoostpolder en Friesland hier hun kappersopleiding volgen.

Annemarie Buitelaar, Hoofd MKB van Marktplaats Zakelijk licht toe waarom Creatief Kappers College is beloond met de award: “Het Creatief Kappers College biedt iets unieks aan voor een brede doelgroep. Omdat wij bewondering hebben voor wat zij de afgelopen twee jaar hebben bereikt, verdient zij deze Topaward. ”

X