Volg een vaktraining met een module op maat

Trendkapsels op internet 2018-2019

Even terug naar twee trends uit 2018. Dit was het jaar waarin je op bijna elke kappersite regenboogkleuren als roze, paars en blauwe lokken tegenkwam. Ook de grijstinten vlogen je om de oren en dit allemaal in prachtig lang, glanzend haar. Op You Tube word je overspoelt met video’s hoe je dit thuis zelf voor elkaar kunt krijgen.

Hebben jullie zo’n prachtige kleurencombinatie zoals op de plaatjes op internet wel eens op straat gezien?
Nee? ik ook niet. Dit kan ook namelijk niet. De foto’s zijn gemaakt net nadat het haar gekleurd is, zonder wind en regen. Na het wassen lopen dit soort kleuren namelijk onmiddellijk terug en wanneer het meerdere kleuren zijn, kun je dit ook niet meer herstellen. Om de kleuren te maken heb je een sterk opgelichte ondergrond nodig en hierdoor is het haar droog, zeer poreus en dof geworden. Veel föhn en steilwerk plus de nodige producten maken het haar tijdelijk glanzend.

Nog een trend uit 2018 namelijk de “LOB”.

De LOB is de naam voor een langer BOB kapsel. De lengte van het haar is langer dan de BOB. Veel gezien op plaatjes op internet. Erg leuk kapsel wanneer geföhnd en gestyled met krultang. Maar niet geschikt om na het wassen zo op te laten drogen of op de fiets boodschappen te doen. Het is een tussenlengte die je hebt wanneer je je haar wil laten groeien. Kortom, het zit altijd net niet.

Trends 2019

Gelukkig zijn de trends voor 2019 wel geschikt voor ons type haar en klimaat. Korte koppies met of zonder pony. Een rechte, korte boblijn blijft de hele dag in model. Lang haar knippen we weer op één lengte en kleuren in mooie, warme tinten die aansluiten op je eigen kleur. Overleg eens met je kapper of er iets voor jou tussen zit? Staar je niet blind op mooie plaatjes van kapsels, maar bedenk ook hoeveel werk je er per dag in wil steken. Maar neem ook eens afscheid van die eeuwige klem of staart. Wil je zelf deze nieuwe trends leren knippen of kleuren? Kies dan voor de module knippen basis en haarverven basis.

Je zit al jaren in het vak of je bent er een tijdje uit geweest en wil weer opnieuw in het kappersvak aan de slag. Of je werkt als ZZP ér en bent alle dagen druk met je kappersvaardigheden, in je eigen wereld, zonder collega’s. Verval je telkens in dezelfde kapsels en/of kleuringen omdat je dit nu eenmaal beheerst en je dit wel veilig vindt?
Die kans is erg groot. Het is vertrouwd om datgene te doen wat je onder controle hebt en je klanten komen toch wel. Maar natuurlijk kriebelt de reden waarom je oorspronkelijk in het kappersvak terecht bent gekomen. Creativiteit. Je wil elke klant een persoonlijk advies kunnen geven en nieuwe kapsels en kleuren maken. Je wil de nieuwe haarmodelijn kunnen toepassen en met je tijd meegaan. Dus ga je op zoek naar een opfriscursus of workshop.

Aanbod kappers groothandel

Veel kappersgroothandels bieden kapperscursussen aan in kleuren en/of knippen o.i.d.
Maar wat als dit niet bij jou in de buurt gegeven wordt, of als je wil dat er meerdere collega’s tegelijk op locatie getraind moeten worden en wat als je een cursus op maat wil, waarbij er wordt ingespeeld op wat jij nodig hebt. Dan wordt het al snel lastiger om een geschikte training te vinden.

Module training en/of bijscholing

Het CKC heeft een korte module bestaat uit 3 lessen die je zelf in overleg in mag vullen; wij weten niet waar jouw behoefte ligt. Een update in knippen of de theorie van het kleuren, een bepaald model wat je niet aandurft of gewoon even checken of je over nog voldoende vaardigheden beschikt. Per 3 avonden train je mee in de vervolg module van jouw keuze. Plan in overleg de data van deze 3 lessen en je bent weer up to date. De startdata bepaal jij.

Inhuren docent op locatie

Ben je met een aantal collega’s en woon je niet in de buurt van het CKC, dan is het mogelijk een docent in te huren voor een training op maat op jouw locatie. Wil je meer info over beide stuur ons een mail: info@creatiefkapperscollege.nl

creatief-kapperscollege-zenderstraat-27

Knip en kleur volgens de laatste trends

Meld je hier aan