11 januari 2011, bijna 7 jaar geleden, ben ik gestart met het opleiden van cursisten in de vorm van het Creatief Kappers College. Als een van de weinigen in Nederland met keuzemodules om zo mijn klanten de gelegenheid te geven zelf uit te kiezen welke onderdelen van het kappersvak zij willen leren.

Persoonlijke aandacht en kwaliteit van lesgeven zorgden ervoor dat de ruimte waarin ik startte al snel te klein bleek. Daarom heb ik mijn bedrijf verhuisd naar de Televisieweg. Op deze locatie had ik de mogelijkheid behoorlijk uit te breiden. Na de verhuizing konden we 12 cursisten tegelijk onderbrengen. Dit was nodig, want steeds meer cursisten wisten de weg te vinden naar onze opleiding in Almere.

En de trein dendert voort.

Maar ook hier bleek al snel dat de formule en persoonlijke aandacht succesvol waren. We hebben met een verbouwing het aantal stoelen uitgebreid naar 19. Inmiddels komen onze cursisten van heinde en verre. Zij hebben er uren reistijd voor over om bij ons het kappersvak te leren.

Even de trein stil zetten

Nu kan ik blijven uitbreiden en nog groter groeien, maar langzamerhand kom ik tot de conclusie dat de doelstelling van mijn bedrijf ongemerkt verandert. Door het harde werken vervaagt mijn passie. Wat was ook alweer mijn droom.
Het is nu tijd geworden in mijn hoofd de trein even stil te zetten en na te denken over welke koers ik wil gaan varen. En wanneer je jezelf deze ruimte geeft, komen er vanzelf mensen en ideeën op je pad en gaat het opnieuw in je hoofd bruisen van enthousiasme.
Kortom, in die fase zit ik nu. Er komen dus veranderingen aan. Dit kunnen uiteindelijk kleine veranderingen zijn, onmerkbaar voor jullie, maar voor mij weer terug op koers. En daar doe ik het voor.

Wordt vervolgd…

“Wordt een specialist in haarkleuren”

Klik hier voor meer info