SAMENWERKING MET PRAKTIJKSCHOOL ALMERE (Pro Almere)

Samenwerking Praktijkschool Almere (Pro Almere) en Creatief Kappers College
Wat zou het mooi zijn wanneer leerlingen van de praktijkschool in een realistische leer of werkomgeving onderdelen van een beroep kunnen aanleren. Met deze gedachte zijn het Creatief Kappers College en Pro Almere samen om de tafel gaan zitten. En al pratende werden we beiden steeds enthousiaster. En dit heeft geresulteerd in de start van een pilotgroep van leerlingen die wekelijks een middag les komen volgens op de locatie van het CKC.

Gemotiveerde leerlingen

De leerlingen zijn niet willekeurig ingedeeld maar hebben middels een CV en sollicitatiebrief duidelijk moeten maken dat zij gemotiveerd zijn om dit traject te volgen. Op basis van deze gegevens zijn er van verschillende praktijkscholen in Almere leerlingen aangewezen. Zo’n voortraject geeft wel aan dat zowel de Praktijkschool als het Creatief Kappers College serieus met dit project aan de slag gaan.

Inhoud lesprogramma

Allereerst even kennismaken met de docenten en tijdens die gelegenheid hebben wij samen met de leerlingen geïnventariseerd welke 4 hoofdvaardigheden noodzakelijk zijn om in een kapsalon te kunnen werken. Deze vaardigheden hebben we onderverdeeld in belangrijkheid en dit wordt de leidraad van de lessen.
1. Vaktechniek
2. Sociale vaardigheden
3. Persoonlijke verzorging/uitstraling
4. Hygiene

Vaktechniek

Waar ze vaak op een stageplaats alleen mogen vegen en schoonmaken gaan wij met ze aan de slag met de basisvaardigheden van het kappersvak. Enkele onderdelen zijn: haar wassen – wikkelen – föhnen – opsteken en vlechten maar ook knippen.

Sociale vaardigheden

Gemaakte afspraken nakomen
Omgang met klanten
Samenwerken/collegialiteit enz.

Persoonlijke verzorging en hygiëne

Tenslotte is de kapster en een schone werkomgeving het visitekaartje van de kapsalon.

Certificaat

Wanneer deze leerlingen het traject hebben afgesloten ontvangen zij een certificaat van deelname. Met dit certificaat hebben zij een grote voorsprong op het vinden van een stageplaats of misschien wel een werkplek in een kapsalon.

creatief-kappers-blog-samenwerking-pro-almere-leerling-knipt

creatief-kappers-blog-samenwerking-pro-almere-leerling-stage

creatief-kappers-blog-samenwerking-pro-almere-stageplaats

“Wordt een specialist in haarkleuren”

Klik hier voor meer info