Als heel jong meisje wilde ik al kapster worden. De droom van heel veel meisjes. In mijn jonge jaren werd er van een meisje niet veel meer verwacht dan dat zij werk vond in een winkel of op kantoor. Kapster worden vond mijn vader dus best wel heftig. Mijn moeder zag daarentegen de voordelen er wel van in om een kapster aan huis te hebben. En dus mocht ik naar de grote stad naar de kappersopleiding.Tegenwoordig worden ook de meiden aangezet tot carrière maken en dit is een goede ontwikkeling. Maar er zijn er velen die op latere leeftijd toch nog steeds dromen van een baan in het kappersvak. Daar komt nog bij dat we tegenwoordig tot ons 67ste moeten werken en dat vooruitzicht maakt dat veel werkenden op een moment in hun carrière toch van loopbaan willen veranderen.

Droombaan

Er zijn zeer veel diverse particuliere kappersopleidingen waar je meer dan welkom bent. Met de behaalde certificaten kun je op 3 manieren aan de slag. Je zoekt en vind werk in een kapsalon
of je knipt en kleurt als hobby vrienden en familie, just for fun. Optie 3 is dat je daadwerkelijk een carrièreswits gaat maken en als zelfstandige (zzp) aan de slag gaat.

Kappersopleiding

Kies wel een opleiding die bij jou past. Er zijn opleidingen voor extraverte types met catwalk en fotoshoots. Extravagante opleidingen waar je zeer creatieve kapsels leert knippen, maar ook opleidingen zoals het Creatief Kappers College. Trendy, maar zonder poespas, voor ieder die gewoon vakkundig de basis van knippen en/of kleuren wil leren.

Laat je als ontwaakte middelbare creatieveling niet tegenhouden door je leeftijd. Voor elke leeftijd is er een klantengroep. En voor elke zelfstandige is er werk. En om maar een bekende oneliner te gebruiken: “Je bent nooit te oud om te leren”.

“Wordt een specialist in haarkleuren”

Klik hier voor meer info