Krullen

Natuurlijk moet je als kapper kennis hebben van haar krullen of het zetten van een permanent. Daarom kun je deze kapperscursus ‘Haar krullen & Permanent’ ook volgen bij het Creatief Kappers College in Almere.

Hier leer je hoe je de mooiste krullen zet, haar steil maakt en met krullen jouw klanten de perfecte styling geeft. In maar zeven lessen!

  • Leer technieken om haar te krullen.
  • Avondopleiding met 7 lessen.
  • Onderdeel van de kappersopleiding en als losse module.

Belangrijkste informatie 
7 lessen 
1 les per week 
20:00 – 22:00
€ 475,- 

Inclusief theorie reader.
Exclusief materiaal
.
(deze kun je bij ons
bestellen.)

De mooiste krullen, tijdelijk en permanent
Deze kapperscursus ‘Haar krullen & Permanent’ leert jou in maar zeven lessen hoe je de mooiste krullen in het haar aanbrengt, zowel tijdelijke als permanente krullen. Maar ook leer je hoe je het haar zo föhnt dat het mooi krult of hoe je krullend haar juist supersteil maakt. Kortom, wil je met krullen jouw klanten de perfecte styling geven? Dan volg je deze kapperscursus!

De manieren om haar te krullen
Krullen in het haar maken, het bestaat al zolang er kappers zijn. En inmiddels zijn er dan ook ontzettend veel materialen en technieken om het haar te krullen: krultang, rollers, wikkels, onduleertang, shapers, papillotten en nog veel, heel veel meer. Veel van de manieren die nu gebruikt worden om tijdelijke of permanente krullen te maken, leren we jou in deze kapperscursus.

Inhoud kapperscursus ‘Haar krullen & Permanent’
In de kapperscursus ‘Haar krullen & Permanent’ leer je veel verschillende technieken om het haar te krullen. Zo kun je het haar van vrijwel elke klant op de juiste manier stylen. In de opleiding behandelen we het volgende:

Permanent & Shapers
Permanent ken je vast van de houdbare krul; de krul die je nog terugziet als het haar nat is. Vroeger werd zo’n krul in het haar ingebrand en moest het haar echt uitgroeien om die krul weer kwijt te raken. Tegenwoordig behandelen we het haar wat subtieler en zijn zelfs de permanente krullen tijdelijk. Na zo’n zes weken is die krul er weer uitgezakt en moet het opnieuw geplaatst worden. Een permanent wordt nu ook gebruikt voor onder andere meer volume en door het gebruik van grotere wikkels zijn de kleine pluiskrullen echt verleden tijd. Ofwel, permanent is met haar tijd meegegaan en hoort dus ook thuis in deze kappersopleiding!

Watergolven
Misschien denk je bij watergolven aan oudere dames, maar met vlagen is deze krultechniek ook populair bij andere doelgroepen. Een techniek die jij dus ook moet beheersen wil je op meerdere manieren haar kunnen krullen. Daarom komt dit ook aan bod in de cursus. Wij leren je hier hoe je met rollers en de droogkap het haar krult. Dit doen we met moderne kleefrollers. Ook leren we je om het haar na het drogen op te kammen. Dat kan op de klassieke manier zoals je kent van prinses Beatrix. Maar je kunt de watergolf ook als ondersteuning gebruiken bij het föhnen. Dan ga je het haar na het watergolven uitföhnen, een techniek waarmee het kapsel weer veel langer houdbaar blijft.

Föhnen
Haar krullen door het te föhnen kan ook, maar is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Daarom besteden we in deze kappersopleiding aandacht aan het föhnen. Zodat je bij kort haar er volume in kunt aanbrengen en bij lang haar het kunt polijsten en de krul föhnen.

Slagleggen
Met slagleggen creëer je een waterval van golven in het haar, een heel populaire techniek momenteel! Slagleggen werd jaren geleden ook al toegepast en is nu weer helemaal ‘hot’. Hoe je dat bij jouw klanten goed kunt doen, dat leren we je in deze kapperscursus!

Eisen bij inschrijving
Je kunt de kapperscursus ‘Haar krullen & Permanent’ altijd volgen, ook als je geen specifieke vooropleiding hebt gedaan of een van onze andere kapperscursussen eerst hebt gevolgd. Er geldt geen leeftijdseis.
Ook hoef je voor deze cursus niet apart nog materialen aan te schaffen. Alles wat je tijdens de lessen nodig hebt, hebben wij voldoende op voorraad tijdens de lesavonden zodat jij het kan gebruiken.