Kosten kappersopleiding vergeleken

Dit kost het om kapper te worden

Of je nu kapper wilt worden omdat jij jouw eigen kapsalon wilt beginnen of omdat je jouw familie gewoon zelf even wilt kunnen knippen, je hebt een kappersopleiding nodig. En daar zijn er gelukkig genoeg van. Maar, hoe ontdek je welke goed en welke minder goed zijn? Duidelijk hebben wat een opleiding kost om kapper te worden, geeft je alvast wat inzicht. Daarom hebben wij geprobeerd de kosten van een paar kappersopleidingen te vergelijken.

Prijsvergelijking kappersopleidingen Almere en Amsterdam

Met onze kappersopleiding zijn we gevestigd in Almere, vlakbij Amsterdam dus. Vandaar dat wij de prijzen van een aantal gerenommeerde kappersopleidingen in Amsterdam met die van onze opleiding hebben vergeleken. We zagen grote verschillen. Natuurlijk in prijs maar ook in wat bij de een wel en wat bij de ander niet wordt aangeboden.

creatief-kapperscollege-prijsvergelijking-kappersopleiding-almere-en-amsterdam
creatief-kapperscollege-lagen-knippen-in-halflange-kapsels

Let op de verborgen kosten!

Het vergelijken van de kosten van verschillende kappersopleidingen is dus nog niet zo eenvoudig. Het lijkt soms meer op appels met peren vergelijken. De ene brengt de examenkosten apart in rekening waar het bij de ander al inbegrepen zit. Ook materiaalkosten kunnen sterk variëren net als het productverbruik. Ga jij zelf de kosten van een kappersopleiding bij jou in de buurt vergelijken? Let dan goed op dit soort, soms verborgen, kosten.

Verschillen in kappersopleidingen

Wat opvalt bij de verschillende kappersopleidingen is de inhoud van de opleiding zelf. Zo ben je bij sommige andere kappersopleidingen verplicht om alles te volgen, ook als je bijvoorbeeld eigenlijk alleen maar dames wilt leren knippen. Of enkel geïnteresseerd bent in het barbiersvak. Behalve dat je dan dus veel meer tijd kwijt bent aan opleidingen die je niet wilt volgen, ben je ook meer geld kwijt omdat je moet betalen voor cursussen die voor jou niet interessant of niet nodig zijn. Een opleiding waarbij je zelf bepaalt welke modules je volgt, is dus altijd aantrekkelijker qua geld en tijd!

Materiaalkosten

Aan materiaalkosten ben je bij elke kappersopleiding nog een extra bedrag kwijt. Maar de hoogte van die bedragen verschilt onderling sterk. Sommige opleidingen verplichten je een duur materiaalpakket af te nemen doordat de kosten bij het lesgeld zijn inbegrepen. Maar heb je al materiaal, dan heb je natuurlijk niet alles nodig van dat pakket. Het is dan veel aantrekkelijker om alleen die materialen aan te schaffen, die je nodig hebt. Om die reden bieden wij bijvoorbeeld de materiaalpakketten per vakonderdeel aan. Het bedrag is bij ons bovendien niet in het lesgeld inbegrepen waardoor je niet verplicht bent om dit af te nemen.

Prijsverschillen

De kosten per kappersopleiding verschillen dus sterk en dat geld ook voor de namen van de lespakketten en de niveaus waarop lesgegeven wordt. Dat maakt vergelijken op inhoud soms lastig. Toch hoef je er niet vanuit te gaan, dat een duurdere opleiding altijd ook beter is. Ook andere kosten kunnen de prijs van een kappersopleiding beïnvloeden. Zoals de locatie. Een pand in Amsterdam is bijvoorbeeld al duurder dan in Almere. Daar betaal jij dus ook voor zonder dat je daar in kwaliteit van docenten en leerervaring iets van merkt.

creatief-kapperscollege-prijsverschillen-materiaalkosten-kappersopleiding

Wat is nog meer belangrijk bij jouw keuze voor een kappersopleiding?

Naast de kosten en de kwaliteit van een kappersopleiding, zul je ook de praktische zaken moeten overwegen. Hoe is de bereikbaarheid? Kun je er gratis parkeren of ben je op het OV aangewezen? Ben je verplicht alle lessen te volgen of kun je zelf de kapperscursussen van jouw voorkeur kiezen? En zijn de cursusdagen overdag of ’s avonds, zodat je het bijvoorbeeld naast je huidige werkt kunt doen?

Losse kapperscursussen of een complete kappersopleiding, in Almere

Bij het Creatief Kappers College in Almere geven we het hele jaar door losse kapperscursussen die samen de gehele kappersopleiding vormen. Elke cursus is in de avond en duurt 7 tot maximaal 10 weken. Je kunt meerdere cursussen per week volgen zodat je de gehele kappersopleiding versneld doet. Als jij dat wit tenminste. Je mag er ook langer over doen. Dat is het voordeel van zo’n flexibele aanpak waarbij jij bepaalt wanneer je wat leert!

Meer weten over onze kappersopleiding?

Ben jij op zoek naar een kappersopleiding? Dan zijn er veel factoren om mee te wegen in jouw keuze, zoals de kosten. Wil je die van een paar kappersopleidingen zelf vergelijken? Zorg dan dat je goed kijkt naar al die onderlinge verschillen en let goed op wat er nog bijkomt of wat al is inbegrepen. Anders ben je alsnog appels met peren aan het vergelijken. En wil je meer weten over de prijzen van onze kappersopleiding? Het staat allemaal hier online maar je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen. We horen graag van je!

creatief-kapperscollege-leren-haar-knippen-heren-en-barbier

Kijk snel bij ons aanbod en meld je aan voor een opleiding kapper!

Elke maand starten verschillende modules. Wil jij een opleiding kapper doen in jouw tempo en in jouw eigen tijd? Kijk dan snel bij ons aanbod, je kunt je direct aanmelden bij de kapperscursus van jouw keuze.

CURSUS AGENDA