Kleuren Gevorderd

Haar kleuren of blonderen? Zo doe je dat goed!
In deze kapperscursus voor gevorderden leer je nog meer over het haar kleuren. We behandelen vooral het lichter kleuren van het haar en het haar blonderen zodat je heel goed weet hoe jouw klant met het gewenste resultaat de kapsalon verlaat.

  • Leer het juiste resultaat bereiken met haar kleuren.
  • Ontdek alles over haar lichter kleuren. (blond & grijs)
  • Avondopleiding met 7 lessen.

Belangrijkste informatie 
7 lessen
1 les per week
20:00 – 22:00
€ 465,- 

Inclusief theorie reader.
Exclusief materiaal
.
(deze kun je bij ons
bestellen.)

Voor prachtige blond- en grijstinten
Met deze kapperscursus leer je meer over het haar kleuren. En dan vooral over het haar lichter kleuren en het haar blonderen. Want wie daar niet ervaren in is, kan klanten met een te gele of zelfs oranje haarkleur de kapsalon zien verlaten. En zo’n klant krijg je niet snel terug! Hoe je ervoor zorgt dat jouw klanten of vrienden wel een prachtige blond- of grijstint in het haar krijgen? Dat leer je hier.

Praktijklessen met de theorie van het kleuren
Wie niet bekend is met de theorie van het kleuren, kan voor onaangename verrassingen komen te staan. Daarom behandelen wij ook de theorie in deze kapperscursus. Al onze cursussen zijn echte praktijklessen maar zeker ook bij het kleuren van het haar moet je weten wat ervoor zorgt dat het haar te geel of te oranje wordt terwijl jij het blond had willen maken. Want als je dat weet, kun je het herstellen en beter nog, voorkomen. Wij leren je de theorie achter het haar blonderen en het haar lichter kleuren. Zodat jouw klanten straks met prachtige blondtinten of grijstinten de salon uitlopen en ook weer bij je terugkomen!

Ontkleuren van het haar
Het lichter kleuren van het haar is niet eenvoudig. Maar na deze lessen geef je jouw klanten op een veilige manier de gewenste, mooie blondtint of grijstint. Daarvoor behandelen we ook het ontkleuren van het haar; wat moet je wel en wat moet je juist niet doen. Hiervoor geven we onder meer antwoord op vragen zoals:

  • Wanneer kies je voor een superlightener en wanneer een blondeerproduct?
  • Welke toner kies je na het ontkleuren en waarom?
  • Welk percentage waterstof kies je?
  • Wat gebeurt er bij het gebruik van een toner of mattering?
  • Hoe weet je vooraf wat de uiteindelijke kleur wordt?

Inhoud kapperscursus ‘Haar kleuren – Gevorderd’
Het maken van een mooie lichtere haarkleur, een prachtige blondtint of echte grijstint is niet eenvoudig. Daarom besteden we hier in deze vervolgopleiding in haar kleuren extra aandacht aan. Tijdens deze avondopleiding komen daarvoor de volgende onderdelen aan bod:

Lichter kleuren van het haar
Je leert de theorie van het haar kleuren zodat je jouw klant de gewenste lichte haarkleur kunt geven. Zonder deze theorie kun je niet vooraf bedenken hoe een kleur uitpakt. Maar met deze kennis weet je dat wel en kun je jouw klant de gewenste haarkleur geven of een andere haarkleur adviseren.

Deelkleuringen en trendy kleureffecten
In de lessen gaan we ook heel praktisch aan de slag. Zoals met deelkleuringen. Je leert hoe je de uitgroei lichter kleurt en hoe je een egale kleur maakt. Ook leer je deelkleuringen te maken zoals balayage. In de lessen besteden we ook aandacht aan highlights, kamstrepen en andere trendy kleureffecten.

Problemen met haar kleuren
Ook problemen met het haar kleuren worden behandeld en uitgelegd. Zo leer je waarom een kleur verkeerd kan uitpakken of snel vervaagt. En natuurlijk leer je hoe je dit moet voorkomen en ervoor zorgt dat jouw klant wel een mooie kleur krijgt die langer blijft zitten.

Eisen bij inschrijving
Voor de kapperscursus ‘Haar kleuren – Gevorderd’ moet je eerst de kapperscursus ‘Haar kleuren – Basis’ hebben gevolgd of al basiservaring met kleuren hebben. Ook kun je hieraan meedoen wanneer e de reguliere kappersopleiding gevolgd hebt. Er zijn geen leeftijdseisen. Het is niet nodig om aparte materialen voor deze cursus aan te schaffen. Het gebruik van de kleurproducten is inclusief.