Kleuren Basis

Leer haar verven als een professional
In de kapperscursus ‘Haar kleuren – Basis’ leer je haar verven in zeven lessen. Van lowlights tot grijsdekking en van uitgroei tot deelkleuringen. Met de juiste kennis verf jij het haar van jouw klanten of vrienden. En doe je dat voor jouw eigen kapsalon? Dan is dit een aantrekkelijke manier om meer omzet te genereren!

  • Leer haar kleuren in 7 lessen.
  • In een professionele kappersomgeving.
  • Praktijklessen incl. theorie.

Belangrijkste informatie 
7 lessen 
1 les per week 
20:00 – 22:00
€ 475,- 

Inclusief theorie reader.
Exclusief materiaal
.
(deze kun je bij ons
bestellen.)

Zodat ook jij haar kleuren kunt aanbieden!
Deze cursus waarin je heel veel leert over het kleuren van haar, is het logische vervolg op de cursussen ‘Haar knippen’ van ons kapperscollege. En eigenlijk is deze cursus ook een echte must voor wie in het kappersvak verder wil! Want tegenwoordig heeft elke vrouw wel een kleur of spoeling in het haar. Of dat nu highlights zijn of een grijsdekking, je wilt ook het kleuren van het haar kunnen aanbieden. En dat kan, als je deze cursus gevolgd hebt.

Praktijklessen
Met deze basiscursus ‘Haar kleuren’ leer je in zeven lessen de theorie van het haar verven. Natuurlijk blijft het niet bij theorie; onze lessen zijn echte praktijklessen dus je begint al in de eerste les met echt haar verven. De eerste les nog op een oefenkop. Daarna op echte modellen.

De theorie van het haar verven
Toch is de theorie juist bij het haar verven heel belangrijk. Je wilt ongewenste resultaten zoals groen haar, te rood haar of een te gele kleur voorkomen. Daarom leer je bij ons ook de theorie zoals waarom een kleur soms niet uitpakt zoals jij wilt en je leert welke kleuren je op welk haar kunt zetten en welke kleuren echt niet. Ook gaan we met verschillende technieken aan de slag zoals het kleuren van uitgroei, het zetten van lowlights en deelkleuringen.

Inhoud kapperscursus ‘Haar kleuren – Basis’
In de kapperscursus ‘Haar kleuren – Basis’ leer je de theorie van het haar verven door het in de praktijk te oefenen. Daarvoor behandelen we in de basiscursus een aantal technieken zoals:

Uitgroei verven
Het verven van de uitgroei komt in elke kapsalon voor. Het is zelfs de meest gevraagde behandeling bij de kapper! Logisch dus dat je dit als eerste leert in onze kapperscursus. We behandelen onder meer hoe je een kleur uitkiest die aansluit bij de rest van het haar. Je leert de verf opzetten en hoe lang dit moet intrekken. Ook krijg je uitleg en antwoord op al jouw vragen omtrent het kleuren, zoals waarom het vaak anders uitpakt dan in het kleurboek staat.

Lowlights door folies
Mooie deelkleuringen in het jaar maak je door folies te zetten. En dus behandelen we dat ook in deze kapperscursus. Hier leer je hoe je prachtige lowlights zet met folies en werk je veel met kleurschakeringen en deelschakeringen. Juist door het aanbrengen van deze nuances, zal de klant de volgende keer weer naar jou komen en het niet zelf thuis gaan verven!

Eisen bij inschrijving
Voor de kapperscursus ‘Haar kleuren – Basis’ gelden geen eisen qua vooropleiding. Ook hanteren we geen leeftijdseisen. Voor deze opleiding hoef je geen aparte materialen aan te schaffen. Je kunt kosteloos gebruik maken van de kleurproducten waar wij mee werken.