KAPPERSOPLEIDING TOT KAPPERSASSISTENT

Maak jouw start in het kappersvak in 10 lessen!

Wil jij ook in een kapsalon werken maar is een kappersopleiding (nog) net iets te hoog gegrepen? Kies dan voor de kappersopleiding tot kappersassistent en maak zo jouw start in het kappersvak!

  • 10 lessen, 1 avond per week

  • Praktijkonderwijs

  • Uniek in Nederland!

Avondopleiding op niveau van praktijkonderwijs

Droom jij van een succesvolle loopbaan in het kappersvak? Dan kun je natuurlijk de kappersopleiding volgen. Is dat voor jou nu (nog) een stap te ver? Dan begin je met deze kappersopleiding tot kappersassistent! Deze avondopleiding op het niveau van praktijkonderwijs stoomt jou in tien lessen klaar om aan de slag te kunnen in een kapsalon.

Wat doe je als kappersassistent?

Een dag van een kappersassistent is nooit saai. Is het druk in de kapsalon? Dan ontvang jij de klanten en biedt ze alvast een stoel met een lekker kopje koffie of thee aan. Daarna kun jij ze al een heerlijke wasbeurt met massage geven en zorg je dat ze helemaal klaar zijn voor de kapper. Begint die met knippen, dan help jij de klant bijvoorbeeld vast in de knipmantel. Wil de klant dat de uitgroei geverfd wordt, dan kun jij de verf die door de kapper is aangemaakt, aanbrengen op het haar van de klant. Vervolgens verzorg je het leeswerk voor ze en na de inwerktijd spoel jij het haar uit en was je het nog na. Is het wat rustiger in de salon, dan zorg jij ervoor dat het er weer piekfijn uitziet.

Belangrijkste info

Kappersassistent
  • 10 lessen (1 kwartaal)
  • 1 avond per week (uitgezonderd vakanties)
  • 19:15 – 21:30
  • Inclusief leenmateriaal
  • € 399,-

Een waardevolle aanvulling voor de kapsalon!

In het bedrijfsleven is er veel vraag naar praktijkmedewerkers. Zoals naar goed opgeleide medewerkers die een kapper ondersteunen bij allerlei werkzaamheden die in de kapsalon kunnen voorkomen. En met de opleiding tot kappersassistent leer jij dat. Je gaat leren welke voorbereidende werkzaamheden in de kapsalon gedaan moeten worden en je leert deze ook zelfstandig uit te voeren. Daarmee bespaar jij de kapper heel veel tijd en ben je dus een waardevolle aanvulling voor het team van de kapsalon!

Eisen bij inschrijving

Wil jij de opleiding tot Kappersassistent volgen dan heb je geen vooropleiding of specifieke vaardigheden nodig. Ook is er geen leeftijdsgrens. Voor deze kappersopleiding hoef je geen materialen aan te schaffen.

Loopbaanmogelijkheden

Heb jij deze opleiding succesvol afgerond? Dan kun je natuurlijk aan de slag in een kapsalon. Wil je nog doorleren en ben je geschikt voor de niveau-2 opleiding tot kapper? Dan hebben wij een complete kappersopleiding die je in aparte modules kunt volgen. Zo leer je stap voor stap alle technieken die je moet beheersen om uiteindelijk door te groeien naar een zelfstandige kapper.

Meld je vandaag nog aan voor de kappersopleiding ‘Kappersassistent’

Wil jij ook beginnen in het kappersvak? Meld je dan aan voor deze leuke en praktische opleiding bij het Creatief Kappers College in Almere. Na jouw aanmelding nemen we contact met je op met informatie over de startdatum en zorgen we dat je wordt ingeschreven.

SCHRIJF JE NU IN!