Kappersopleiding haar verven. Theorie en praktijk van haar kleuren

Haar kleuren basis

Haar kleuren basis:

Deze cursus is een logische vervolgstap op de knip cursussen en weer een stapje verder naar je complete kappersopleiding. Tegenwoordig heeft elke vrouw wel een kleur in het haar. Of het nu high lights zijn of een grijsdekking. Wat is er mooier dan dat je beide behandelingen aan kunt bieden.

In deze cursus haar kleuren leren we je in 7 lessen alle theorie van het haar verven en tegelijkertijd ga je in de praktijk deze theorie uitvoeren op modellen. Na deze cursus kun jij een prachtige kleur bij jouw klant adviseren! Hiermee kun jij meer omzet realiseren bij eenzelfde klant.

Lees meer over de inhoud van deze haarkleurcursus verderop op de pagina.

Inhoud haar kleuren basis:

In de kapperscursus kleuren basis besteden we hoofdzakelijk aandacht aan het bepalen van het recept. Hoe vertaal ik de theorie van het kleuren naar de praktijk. Hoe voorkom ik verrassingen ( groen haar, te geel, te rood, noem maar op) We behandelen de theorie zoals waarom een kleur soms niet uitpakt zoals jij wilt en je leert welke kleuren je op welk haar kunt zetten en welke echt niet. Daarnaast gaan we met de volgende technieken aan de slag: Uitgroei kleuren, low lights en deelkleuringen.

Belangrijkste info

Kleuren Basis
  • 7 lessen (1 kwartaal)
  • 1 avond per week (uitgezonderd vakanties)
  • 19.15 – 21.30
  • Certificaat niveau 2
  • Incl. leenmateriaal en productgebruik
  • € 399,-

“Theorie tijdens de praktijk. Leer alles over kleuren”

Uitgroei verven

Het kleuren van de uitgroei komt nog het meest voor. In deze kapperscursus ‘Haar verven’ leer je hoe je een kleur uitkiest die aansluit bij de rest van het haar. Je leert de verf opzetten en hoe lang dit moet intrekken. Je krijgt uitleg en antwoord op al je kleurvragen, b.v. waarom het vaak anders uitpakt dan dat er in het kleurboek staat. Met dit onderdeel kun je jouw klant echt kwaliteit bieden in het kleuren/verven van haar.

Folies zetten (low lights)

Mooie deelkleuringen in het haar maak je door folies te zetten. Hiermee zet je prachtige high of low lights. Juist door het aanbrengen van deze nuances zal de klant de volgende keer weer naar jou komen en het niet zelf thuis gaan kleuren. Tijdens deze lessen werk je veel met kleurschakeringen en deelschakeringen.

Eisen bij inschrijving

Voor de cursus ‘Haar verven – basis’ als onderdeel van je totale kappersopleiding heb je geen vooropleiding nodig. We hanteren geen leeftijdsgrenzen. Je hoeft geen aparte materialen voor deze opleiding aan te schaffen en daarnaast maak je kosteloos gebruik van al onze kleurproducten.

Aanmelden kapperscursus ‘Haar verven – basis’

Krijg zelfvertrouwen in het kleuren doordat je weet wat de uitkomst is van al je kleuringen. Zorg dat jouw klanten prachtig houdbare kleuren krijgen dankzij jouw advies én kleurcapaciteiten! Wij leren je dat in deze kapperscursus ‘haar verven – basis’.

“Realiseer meer omzet bij dezelfde klant met kleuren!”

Schrijf je nu in

creatief-kapperscollege-kappersopleiding-kleuren-vervolg-1

X