Wil je leren haar knippen? Volg dan de basisopleiding dames haar knippen

Dames haar knippen basis

DAMES KNIPPEN BASIS:

De kapperscursus dames haar knippen basis is vaak de eerste kapperscursus waar cursisten mee starten.

Deze basis haarknipcursus leert je professioneel en snel de 4 basistechnieken die er zijn om dameshaar in elk model te kunnen knippen.
De kapperscursus bestaat uit 10 lessen en de laatste les hiervan wordt je getoetst. Wanneer je de cursus met minimaal een voldoende hebt afgesloten ontvang je van ons een certificaat. Met dit certificaat kun je al als kapper jouw eerste klanten gaan knippen. Hoe mooi is dat?

Lager op deze pagina vind je meer over de inhoud van deze cursus.

 

De lessen van deze kapperscursus

Deze kapperscursus als onderdeel van de totale kappersopleiding bestaat uit 10 lessen. Tijdens deze lessen oefen je gedeeltelijk op oefenkoppen en op modellen. Naast de kniptechnieken besteden we ook aandacht aan de onderdelen: wassen, föhnen en stylen van het haar.

De lessen worden in kleine groepen gegeven zodat we daardoor veel aandacht kunnen geven aan eventuele verschillen in niveau. Zo houden we rekening met ieders ervaring en kunnen we sneller en/of langzamer indien nodig. Een ander voordeel van onze losse kapperscursussen is dat wanneer blijkt dat jij teveel kennis hebt voor een module je eenvoudig over kunt stappen naar de vervolgmodule.

Alle lessen worden gegeven door professionele docenten die als zelfstandige in het kappersvak werkzaam zijn. Zij leren jou in de kapperscursus dames knippen basis de basistechnieken om lang haar, middenlang haar en kort haar volgens de officiele richtlijnen te knippen. In alle kapperscursussen laat je in de laatste les zien wat je geleerd hebt en rond je bij een voldoende de kapperscursus met een certificaat af. Het certificaat ‘Vakbekwaam’ wat je ontvangt na afsluiting van de kapperscursus dames haar knippen basis toont aan dat je basistechnieken voor het haar knippen van dameskapsels beheerst. Je kunt na het behalen van alle certificaten bij een salon aan de slag, maar belangrijker als zelfstandig kapper aan de slag.

Belangrijkste info

Dames knippen basis
  • 10 lessen (1 kwartaal)
  • 1 avond per week (uitgezonderd vakanties)
  • 19:15 – 21:30
  • Certificaat niveau 2
  • Exclusief materiaal
  • € 399,-

“Probeer deze kapperscursus eens en ervaar hoe leuk haar knippen is”

Schrijf je nu in

Inhoud kappersopleiding ‘Dames haar knippen – basis’

De kappersopleiding ‘Dames knippen – basis’ bestaat uit een viertal onderdelen die verdeeld over de 10 lessen worden gegeven. Je leert het volgende:

Lang haar knippen zonder lagen

De eerste lessen begin je direct met knippen op een oefenkop. Als je nog geen ervaring hebt, leren we je hoe je een schaar samen met de kam moet vasthouden en hoe je het haar verdeelt in vakken. Heb je al wel wat ervaring, dan slaan we dit natuurlijk over. Na het afdelen gaan we de eerste lijnen knippen en als dit gedaan is ga je daarna dit model leren föhnen. Je ziet vanaf les 1 gaan we praktisch aan de slag. De bijbehorende theorie staat in een reader en kun je thuis rustig doorlezen. Na de les neem je de oefenkop mee naar huis om thuis het resultaat te showen.

Lange lagen knippen

Nadat je het knippen van een recht lijntje onder de knie hebt, gaan we verder met de volgende techniek. We gaan oefenen in het knippen van lange lagen. Ook hiermee starten we weer met het knippen op een oefenkop. Alle lessen werk je op 1 oefenkop. Deze wordt elke les een klein stukje korter geknipt en uiteindelijk heeft dee een kort koppie. Heb je het knippen van lange lagen op de oefenkop goed geoefend, dan wordt het tijd om dit op een echt model te knippen. Die neem je mee in de volgende les. Dit model heeft lang haar en dit haar gaan we wat meer in lagen knippen. het is echt niet zo dat we lang haar kort gaan knippen. We houden altijd rekening met de wens van het model, maar de techniek moet wel toegepast kunnen worden. Puntjes knippen doen we dus niet aan. Nu ga je de geleerde techniek toepassen. De docent is erbij om te zorgen dat je een prachtig kapsel in lang haar knipt. Uiteindelijk zul je het ook nog gaan föhnen en stylen zodat jouw model eruit ziet alsof ze zo uit de kapsalon komt.

Lagen knippen in halflange kapsels

De volgende stap is het knippen van lagen in halflange kapsels. Dit is lastiger en komt daarom ook pas in de tweede helft van deze kapperscursus als onderdeel van de totale kappersopleiding aan bod. Je oefent dit onderdeel eerst weer door de oefenkop korter te knippen en uiteindelijk knip je dit kapsel op een echt model.

Korte kapsels knippen

In de laatste fase van deze kapperscursus dames haar knippen basis leer je om korte kapsels te knippen. Natuurlijk begin je op de oefenkop zodat je dit later op model kunt knippen zonder bang te zijn. Ook hierbij staat de docent weer voor je klaar en kun je het korte kapsel na wat oefening perfect zelf knippen op een echt model.

Eisen bij inschrijving

Om je in te schrijven voor de kapperscursus als onderdeel van de totale kappersopleiding ‘Dames haar knippen – basis’ heb je geen kappersvooropleiding of kapperservaring nodig. Ook is er geen leeftijdseis.Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om d.m.v. losse kapperscursussen een totale kappersopleiding te volgen. Ben je enthousiast geworden, dan kun je op de pagina inschrijven een inschrijfformulier invullen en binnenkort starten met deze superleuke kappersopleiding.

Aanmelden kappersopleiding.
Kapperscursus: ‘Dames knippen – basis’

Schrijf je vandaag nog in en start binnenkort voor het onderdeel ‘Dames knippen – basis’ van onze totale kappersopleiding.

“100% praktijkopleiding”

Schrijf je nu in

haar knippen basis creatief kappers college

haar knippen basis creatief kappers college e-learning mogelijk

dames haar knippen module creatief kapperscollege

haar knippen model eindresultaat creatief kapperscollege

X