Wil je leren haar knippen? Volg dan de basisopleiding dames haar knippen

Dames haar knippen basis

Wil jij als dameskapper aan de slag? Volg dan de kappersopleiding ‘Dames haar knippen’. Deze basisopleiding leert je de 4 technieken om dames vakkundig te kunnen knippen. Na de opleiding van 10 lessen in Almere heb je het certificaat vakbekwaamheid en kun je als kapper jouw eerste klanten gaan werven. En wil je meer leren? Dan hebben wij nog verschillende andere kappersopleidingen waarmee jij je verder kunt specialiseren.

De kappersopleiding

Alle lessen worden gegeven door professionele docenten die als zelfstandige in het kappersvak werkzaam zijn. Zij leren jou in 10 lessen de technieken om kort haar, lang haar en ook superkorte koppies te knippen. De laatste les is de eindopdracht waarin je laat zien wat je hebt geleerd in de opleiding. Rond je dit voldoende af, dan ontvang je van ons het certificaat ‘Vakbekwaam’ dat aantoont dat je basistechnieken voor het haar knippen van dameskapsels beheerst. Je kunt met dit certificaat als junior kapper bij een salon aan de slag of natuurlijk zelfstandig als kapper beginnen.

De lessen

Tijdens de lessen oefen je op oefenkoppen en op de door jou meegebrachte modellen. Naast de technieken leer je dan natuurlijk ook het wassen, föhnen en stylen van het dameshaar. De lessen zelf worden in kleine groepen gegeven, daardoor kunnen we ze ook aanpassen aan het individuele niveau van de cursisten. Zo houden we altijd rekening met jouw ervaring en kunnen we extra aandacht geven aan dat onderdeel waar je meer van wilt weten.

Belangrijkste info

385,00
  • 10 lessen
  • 1 avond per week (uitgezonderd vakanties)
  • 19:15 – 21:30
  • op locatie in Almere
  • Certificaat niveau 2
  • Exclusief materiaal

“Leer de basis in middag- of avondcursus”

Schrijf je nu in

Inhoud kappersopleiding ‘Dames haar knippen – basis’

De kappersopleiding ‘Dames knippen – basis’ bestaat uit een viertal onderdelen die verdeeld over de 10 lessen worden gegeven. Je leert dan het volgende:

Lang haar knippen zonder lagen

De eerste lessen leer je knippen op een oefenkop. Als je nog geen ervaring hebt, leren we je hoe je een schaar samen met de kam moet vasthouden en hoe je het haar verdeelt in vakken. Heb je al wel wat ervaring, dan slaan we dat natuurlijk over. In deze lessen ga je op de oefenkop de eerste lijnen knippen die je daarna in model zal föhnen. Je hebt dan je eerste kapsels op lang haar geknipt.

Lange lagen knippen

Nadat je het knippen van een recht lijntje onder de knie hebt, wil je natuurlijk ook prachtige lagen in het lange haar kunnen knippen. Dat leer je in de volgende lessen van de docent en met behulp van video. Heb je dit op de oefenkop goed geoefend, dan wordt het tijd om een echt model te knippen. Die neem je mee in een volgende les waarin je de geleerde techniek kunt toepassen. De docent is erbij om te zorgen dat je een prachtig kapsel van lang haar met lagen knipt. Uiteindelijk zul je het ook nog föhnen en stylen zodat jouw model eruit ziet alsof ze zo uit de kapsalon komt.

Lagen knippen in halflange kapsels

De volgende stap is het knippen van lagen in halflange kapsels. Dit is lastiger en komt daarom ook pas in de tweede helft van de kappersopleiding aan bod. Je oefent eerst weer door de oefenkop korter te knippen en uiteindelijk knip je dit kapsel op een echt model.

Korte kapsels knippen

In de laatste fase van deze opleiding leer je om korte kapsels te knippen. Natuurlijk begin je op de oefenkop zodat je kunt knippen zonder bang te zijn dat je het verknipt. Ook hierbij staat de docent weer voor je klaar en kun je het korte kapsel na wat oefening goed zelf knippen op een echt model.

Eisen bij inschrijving

Om je in te schrijven voor de kappersopleiding ‘Dames haar knippen – basis’ heb je geen vooropleiding of ervaring nodig. Ook is er geen leeftijdseis. Wel heb je een basispakket aan materiaal nodig zoals een knipkam, schaar, mantel e.d. Het gehele overzicht staat hier op de site. Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je het bijbehorende materiaalpakket via ons wilt bestellen of dat je maar een paar onderdelen nodig hebt.

Aanmelden kappersopleiding ‘Dames knippen – basis’

Wil jij de basistechnieken van het damesknippen ook goed aanleren? Meld je dan aan voor onze kappersopleiding ‘Dames knippen – basis’. We sturen je dan de bevestiging en aanvullende informatie per e-mail.

“De ideale combinatie tussen praktijk en zelfstudie”

Schrijf je nu in

haar knippen basis creatief kappers college

haar knippen basis creatief kappers college e-learning mogelijk

dames haar knippen module creatief kapperscollege

haar knippen model eindresultaat creatief kapperscollege

X