Kappersopleiding dames knippen - vervolg, haar snijden, bewerken en meer

Dames Knippen vervolg

Dames knippen vervolg:

ben je klaar met de kapperscursus dames knippen basis dan heb je de 4 technieken om haar te kunnen knippen aangeleerd. Je kunt nu dus haar knippen. Maar wil je meer ervaring op doen? Wil je leren inknippen, choppen, slycen en snijden? Wil je kapsels kunnen knippen die toegepast zijn op het type haar en/of klant? In het verlengde van de basisopleiding leer je hier meer creatief aan de slag te gaan met kapsels. Na deze vervolgopleiding van 10 lessen ben je helemaal klaar om alle techniekenen aan te passen op elke klant en haartype.

Meer ervaring en finesse

De lessen worden gegeven door professionele docenten die ook zelfstandig als kapper werken. In 10 lessen doe je meer ervaring op en leren zij jou de tips, tricks en verfijnde finesses van het knippen van dameskapsels. Deze opleiding is bij uitstek geschikt als vervolg op de basis cursus. Na deze kappersopleiding verras je jouw klanten met jouw vaardigheden, ervaring en creativiteit.

Trendkapsels

In deze kapperscursus gaan we dieper in op de trendkapsels en leer je ook meer over speciale föhntechnieken en stylingstechnieken.
Ben je een beetje blijven hangen in de standaardkapsels en merk je dat je achter gaat lopen op de moderne technieken? Informeer eens of deze cursus ook voor jou geschikt is?

Belangrijkste info

Dames knippen Vervolg
  • 10 lessen (1 kwartaal)
  • 1 avond per week (uitgezonderd vakanties)
  • 19:15 – 21:30
  • Exclusief materiaal
  • Certificaat niveau 3
  • €399,-

“Verbeter je vaardigheden en train je inzicht”

Schrijf je nu in

Inhoud kappersopleiding ‘Dames knippen – vervolg’

De cursus ‘Dames knippen – vervolg’ gaat vooral in op de meer geavanceerde technieken van het knippen en biedt je veel mogelijkheden om elk mogelijk kapsel te knippen. De lessen worden zoveel mogelijk uitgevoerd op echte modellen. knipte je in de basis cursus voornamelijk op oefenkoppen, in de cursus dames knippen vervolg gaan we zoveel mogelijk op modellen werken. Alleen bij echte modellen krijg je namelijk te maken met verschillende haartypen en structuren. Ook heeft een oefenkop een standaard inplant, bij modellen is dit bij iedereen verschillend.

Hoe bewerkstellig je klantenbinding?

Daarnaast heb je te maken met de wens van de klant. Hoe kun je de klant zoveel mogelijk tevreden stellen en ervoor zorgen dat zij na 5 of 6 weken weer bij je terug komt in de salon. Kortom, hoe bind jij je klanten aan je? De eerste tip:

Zorg dat je elke keer verrast. Adviseer een nieuwe coupe of kleur. Voeg iets toe aan je behandeling zoals b.v. inknippen of snijden.

Haar snijden:

Haar snijden is een ontzettend leuke manier om het haar in te korten. Wanneer je het haar snijdt kun je al je creativiteit naar boven  laten komen. Het is voor veel haarsoorten geschikt en levert een vloeiend verloop van het kapsel waardoor het soepeler valt. Snijden kun je combineren met knippen. De drie snijtechnieken die je leert zijn: volume snijden, uitdunnen en soft pointing.

Haar finetunen

Speciale technieken om het haar zo te bewerken dat het een zachte look krijgt, zijn onder andere slicen, choppen en inknippen. Ook deze technieken, die vallen onder ‘soft pointing’, komen aan bod in de kappersopleiding. En heb jij nog andere technieken die je wilt aanleren om het haar van jouw klanten mooi te kunnen bewerken? Vraag het ons en we nemen het met je door!

Ingewikkelde kapsels

Als je eenmaal de complexere kniptechnieken goed beheerst, kun je ook de meer ingewikkelde kapsels gaan knippen. Zoals bijvoorbeeld de gegradueerde bob. Een kapsel dat absoluut niet makkelijk is, maar wel heel leuk om te doen. En heb jij nog problemen waar je tegenaan loopt bij dit soort ingewikkelde kapsels? Of het nu met knippen, snijden, stylen of föhnen te maken heeft, we behandelen het in de les als jij dat vraagt.

Eisen bij inschrijving

Om je in te schrijven voor de kappersopleiding ‘Dames knippen – vervolg’ heb je basiservaring nodig, zoals de vooropleiding ‘Dames knippen – basis’ of een soortgelijke kappersopleiding. Er is geen leeftijdseis. Wel verwachten we dat je over een professioneel pakket aan materialen beschikt.

Aanmelden ‘Dames knippen vervolg’

Twijfel niet en meld je aan. De kapperscusus ‘Dames knippen – vervolg’ is als onderdeel van de kappersopleiding een heel persoonlijke opleiding waarin je niet alleen de meer geavanceerde technieken leert, maar we er ook zijn om je te helpen bij dat waar jij als kapper nu tegenaan loopt of tegenaan gaat lopen. Wil jij je specialiseren in het knippen van dameskapsels en echt alle kapsels kunnen knippen, föhnen en stylen? Dan is deze cursus voor jou geschikt. Klik op de groene button en schrijf je vandaag nog in.

“Perfect te volgens naast baan en/of kinderen”

Schrijf je nu in

X