Barbier opleiding; 10 lessen via de kappersopleiding in Almere

Barbier opleiding basis

Word barbier in 10 lessen

Bij de ‘Barbier opleiding – basis’ leer je heren knippen volgens de klassieke methode. Na deze opleiding kun je alle haarlengtes knippen; van lang tot heel kort. Ook leer je de basis van het knippen van de baard en het werken met een tondeuse. Een complete kappersopleiding dus voor iedereen die de basis wilt leren om barbier te worden. En dat in maar 10 lessen! Na de ‘Barbier opleiding – basis’ kun je je nog verder specialiseren als barbier met de vervolgopleiding, of je kiest voor een van onze andere kappersopleidingen.

Kleine groepen

De barbier opleiding wordt gegeven aan kleine groepen. Dat doen we bewust zodat je alle aandacht kunt krijgen van de docent en hij jou tijdens de lessen goed kan begeleiden. Na de 10 lessen ben je in staat om alle traditionele herenkapsels te knippen. Met deze kennis kun je starten als junior barbier bij een barbierzaak of je begint als zelfstandig barbier.

Herenkapsels en baarden

Als barbier moet je in staat zijn om goede herenkapsels te knippen, een baard te knippen en deze ook met een tondeuse te bewerken. En dat leer je hier allemaal. Zo leer je onder andere om mooie fades (overloopjes) te maken en besteden we heel veel aandacht aan de contouren zodat je die mooi strak kunt knippen. Natuurlijk leer je ook opknippen met een kam en schaar.

Belangrijkste info

Barbier basis
  • 10 lessen (1 kwartaal)
  • 1 avond in de week
  • 19.15 – 21.30
  • Certificaat niveau 2
  • Exclusief materiaal
  • € 399,-

“Aan de slag als barbier? Wij leren je de techniek!”

Schrijf je nu in

Modellen knippen

De ‘Barbier opleiding – basis’ bestaat uit 10 lessen waarbij je start met een oefenkop en vanaf les 7 op echte modellen mag oefenen. Hiervoor kun je zelf modellen meenemen of gebruik maken van de modellen die zichzelf bij ons aanmelden. Je hebt dan inmiddels al zoveel geleerd dat elk model tevreden met zijn nieuwe herenkapsel weer de deur uitgaat, gegarandeerd! De 10e les doe je de eindopdracht waarbij je jouw docenten laat zien wat je hebt geleerd en hoe jij de basisvaardigheden van een barbier beheerst. Is dit voldoende, dan ontvang je het certificaat ‘Vakbekwaam’.

Inhoud ‘Barbier opleiding – basis’

Volg je bij ons de opleiding om barbier te worden, dan krijg je de volgende lessen:

Lang(er) haar knippen bij mannen

Tijdens de eerste les begin je al met knippen. Je leert dan hoe je een kam en schaar vasthoudt en hoe je het haar van de oefenkop op je vingers knipt. Dit lijkt makkelijker dan het is maar al na een paar lessen beheers je deze techniek. Doordat je de eerste lessen op een oefenkop knipt, kun je ontspannen het barbiervak leren.

Herenkapsels met kort haar knippen

Na de eerste paar lessen is het haar van de oefenkop korter geworden en dus geschikt om te beginnen met herenkapsels met kort haar. Je kunt de kam en schaar nu gelijktijdig vasthouden en gebruiken. Een prima basis dus om verder te oefenen op verschillende korte kapsels.

Korte herencoupes door haar opknippen

Het haar van de oefenkop is nu zo kort geworden dat je het niet meer kunt knippen op de vingers. Het echte werk begint dus; opknippen ofwel op de kam knippen. Hier krijg je veel training in omdat dit de echte basis is van het heren knippen. Heb je deze techniek eenmaal onder de knie, dan kun je sneller en mooier een korte herencoupe knippen dan dat je dat met de tondeuse doet. En het ziet er heel professioneel uit; iets wat niet onbelangrijk is als je jouw klanten wilt aantrekken én behouden!

Kort haar scheren met de tondeuse

Tenslotte leer je ook het korte haar van mannen te scheren met een tondeuse. Dit leer je zowel met als zonder opzetstukken. Ook hierbij begin je met het oefenen op een oefenkop en ga je als je de techniek voldoende beheerst, over op een echt model.

Eisen bij inschrijving

Om je in te schrijven voor de ‘Barbier opleiding – basis’ heb je geen ervaring nodig. Ook is er geen leeftijdseis. Je hebt wel een basispakket aan materialen nodig. Dit kun je bij ons bestellen.

Aanmelden ‘Barbieropleiding – basis’

De ‘Barbieropleiding – basis’ wordt in kleine groepen gegeven zodat je alle tijd en aandacht hebt om de basistechnieken te leren van het barbiervak. Wil jij ook aan de slag als barbier zodat je goede herenkapsels kunt knippen en baarden kunt knippen of scheren? Meld je dan nu aan voor deze opleiding. Per e-mail ontvang je de bevestiging en aanvullende informatie.

Wil je ook materiaal en gereedschap bestellen?
Bekijk op de pagina Prijzen de kosten en wat verder op de pagina de inhoud van het materialenpakket.

“De ideale combinatie tussen praktijk en zelfstudie”

Schrijf je nu in

barbier opleiding klassieke techniek creatief kapperscollege

barbier opleiding model knippen creatief kapperscollege

X