Kapper opleiding tot kappersassistent | Creatief Kappers College Almere

Kapper opleiding tot kappersassistent

Een start in het kappersvak.

Nieuw in Nederland. Droom jij ook van een succesvolle loopbaan in het kappersvak maar is de kapper opleiding (nog) net iets te hoog gegrepen? Dan is deze opleiding voor jou de mogelijkheid op toch in een kapsalon aan het werk te kunnen.

Op dit moment is er in het bedrijfsleven veel vraag naar praktijkmedewerkers. Goed opgeleide medewerkers die de kappers ondersteunen in alle overige werkzaamheden die in een kapsalon voorkomen. Werk voor een kappersassistent!
Als kappersassistente ondersteun je de kapsters in de kapsalon op allerlei manieren. Op een drukke dag ontvang jij de klanten en bied ze een stoel en een kopje koffie of thee aan. Daarna kun jij de klant alvast een heerlijke wasbeurt geven met massage en zorg je ervoor dat de kapper direct kan beginnen met de gevraagde behandeling. Is dit knippen dan kun je de klant vast aankleden met een knipmantel.

Maar misschien wil de klant wel dat haar uitgroei gekleurd wordt. Als de kapper het recept klaar gemaakt heeft kun jij dit aanbrengen op het haar van de klant. Hierna verzorg je wat leeswerk en na de inwerktijd kun jij het haar uitspoelen en nawassen. Dit scheelt de kapper heel veel tijd. En tijd is geld. Heb je even niets te doen dan kun je ervoor zorgen dat alles er weer piekfijn uitziet in de kapsalon.

Kortom, alle voorbereidende werkzaamheden binnen een kapsalon leer je in de kapper opleiding tot kappersassistente.

Belangrijkste info

Assistent
  • 10 lessen (1 kwartaal)
  • 1 avond per week (uitgezonderd vakanties)
  • 19:15 – 21:30 uur
  • Niveau: praktijkonderwijs
  • € 399,-
  • Incl. leenmateriaal

Eisen bij inschrijving

Voor de opleiding Kappersassistent heb je geen vooropleiding nodig. We hanteren geen leeftijdsgrenzen. Je hoeft geen materialen voor deze kapper opleiding aan te schaffen.

Loopbaanmogelijkheden

Heb je deze cursus met een aanbeveling afgesloten dan heb je de mogelijkheid om door te leren met een van de basiscursussen.

Aanmelden kappersopleiding ‘Kappersassistent’

Begin vandaag nog met deze leuke opleiding door je hier aan te melden. Na aanmelding nemen we contact met je op over de startdatum en schrijven we je in.

kapper opleiding kappersassistente creatief kappers college

kapper opleiding tot kappersassistent

kapper opleiding creatief kapperscollege dames knippen module basis

kappersassistent kapper opleiding

X