Kapper opleiding tot kappersassistent | Creatief Kappers College Almere

Kapper opleiding tot kappersassistent

Een start in het kappersvak. Kappersassistent is een beroep met toekomst!

Nieuw in Nederland. Droom jij ook van een succesvolle loopbaan in het kappersvak maar is de kapper opleiding (nog) net iets te hoog gegrepen? Dan is deze opleiding voor jou de mogelijkheid op toch in een kapsalon aan het werk te kunnen.

Op dit moment is er in het bedrijfsleven veel vraag naar praktijkmedewerkers. Goed opgeleide medewerkers die de kappers ondersteunen in alle overige werkzaamheden die in een kapsalon voorkomen. Werk voor een kappersassistent!
Als kappersassistente ondersteun je de kapsters in de kapsalon op allerlei manieren. Op een drukke dag ontvang jij de klanten en bied ze een stoel en een kopje koffie of thee aan. Daarna kun jij de klant alvast een heerlijke wasbeurt geven met massage en zorg je ervoor dat de kapper direct kan beginnen met de gevraagde behandeling. Is dit knippen dan kun je de klant vast aankleden met een knipmantel.

Maar misschien wil de klant wel dat haar uitgroei gekleurd wordt. Als de kapper het recept klaar gemaakt heeft kun jij dit aanbrengen op het haar van de klant. Hierna verzorg je wat leeswerk en na de inwerktijd kun jij het haar uitspoelen en nawassen. Dit scheelt de kapper heel veel tijd. En tijd is geld. Heb je even niets te doen dan kun je ervoor zorgen dat alles er weer piekfijn uitziet in de kapsalon.

Kortom, alle voorbereidende werkzaamheden binnen een kapsalon leer je in de kapper opleiding tot kappersassistente.

Loopbaanmogelijkheden
Behaal je het certificaat kappersassistent met een aanbeveling dan is het mogelijk door te stromen naar de basismodules kapper en van daaruit naar de vervolg kappersopleidingen.

Voor meer info over deze opleiding kappersassistente vraag de speciale brochure aan: info@creatiefkapperscollege.nl

Belangrijkste info

385,00
  • 10 lessen
  • 1 middag per week (uitgezonderd vakanties)
  • 13:00 – 15:00
  • op locatie in Almere
  • Niveau: praktijkonderwijs
  • inclusief materiaal

“Kappersassistent, is dit de start van jouw kappersopleiding!”

Schrijf je nu in

Inhoud kapper opleiding ‘Kapperassistent’

In deze module ga je leren hoe je een kapper in de kapsalon het beste kunt ondersteunen. Je gaat de kapper met een heleboel voorbereidende klusjes helpen. Voorbeelden zijn: haar wassen, haar kleuren, rollers inzetten, de kapsalon netjes en schoon houden, klanten ontvangen met een lekker kopje koffie.

Wassen

Haren wassen is een belangrijk onderdeel van het werken in een kapsalon. Hoe geef je een lekkere wasmassage en hoe verzorg je het haar wanneer het nat is. Hoe kam je nat haar uit en wanneer gebruik je conditioner? Dit wordt je allemaal geleerd.

Kleur inzetten

Het inzetten van haarverf is een leuk klusje maar hier heeft de kapper vaak geen tijd voor. Dit kun jij dus mooi doen. Je leert het haar afdelen en de uitgroei inzetten met verf. Hierna houd je de tijd in de gaten en wanneer de verf uitgspeold kan worden ga jij dit regelen.

Rollers inzetten

Rollers of permanentwikkels inzetten kost best wel wat tijd en als jij dit kunt doen dan scheelt dit weer werk voor de kapper. Je leert hoe je rollers of wikkels je gaat inzetten en welke je wanneer gebruikt.

Klanten ontvangst

Aan de balie ontvang jij de klanten. Hoe je met klanten omgaat ga je in deze module leren. Offie zetten kun je vast al.

Schoonmaken en netje houden

Natuurlijk moet de kapsalon geveegd en schoongehouden worden. Hoe je dit doet en waarmee ga je bij ons leren.

Alle oefeningen die je met het haar doet doen we op oefenkoppen. Hiervoor heb je dus een oefenkop nodig. Een standaard mag je van ons lenen, maar kun je ook bij ons kopen.

Eisen bij inschrijving

Voor de opleiding Kappersassistent heb je geen vooropleiding nodig. We hanteren geen leeftijdsgrenzen. Je hoeft geen materialen voor deze kapper opleiding aan te schaffen.

Aanmelden kappersopleiding ‘Kappersassistent’

Begin vandaag nog met deze leuke opleiding. 1 middag in de week. Zie onze agenda welke dag van de week dit is. Volg nu ook deze opleiding door je hier aan te melden. We sturen je de bevestiging en overige informatie per e-mail toe.

“Kies voor een beroep met toekomst!”

Schrijf je nu in

kapper opleiding kappersassistente creatief kappers college

kapper opleiding tot kappersassistent

kapper opleiding creatief kapperscollege dames knippen module basis

kappersassistent kapper opleiding

X