Kappersopleiding Haar Krullen; leer alle technieken om krullen te maken

Haar krullen

De perfecte styling met haar krullen

Als kapper is een goede kennis van haar krullen echt onmisbaar, vandaar dat we er een aparte opleiding van hebben gemaakt. Je leert hier hoe je de mooiste tijdelijke en permanente krullen in het haar aanbrengt, hoe je het haar zo föhnt dat het krult en hoe je met krullen jouw klanten dé perfecte styling geeft. In maar 7 lessen leren we je al deze technieken, een onmisbaar onderdeel van jouw kappersopleiding dus! Natuurlijk is ook deze opleiding goed te combineren met onze andere kappersopleidingen.

Krullen maken

Dames die krullen in het haar maken, het bestaat al zolang als er kappers zijn. Er zijn dan inmiddels ook ontzettend veel materialen en technieken om haar te krullen ; krultang, rollers, wikkels, onduleertang, shapers, papillotten en nog veel, heel veel meer. Veel manieren die we nu toepassen om tijdelijke of permanente krullen te maken, leren we jou hier in de kappersopleiding ‘Haar krullen’.

Inhoud kappersopleiding ‘Haar krullen’

In de kappersopleiding ‘Haar krullen’ leer je veel verschillende technieken om het haar te krullen zodat je eigenlijk elke klant op de juiste manier kunt stylen. In de opleiding behandelen we het volgende:

Belangrijkste info

385,00
  • 7 lessen, 1 avond per week (uitgezonderd vakanties)
  • op locatie in Almere
  • 19.15 – 21.30
  • Certificaat niveau 2
  • inclusief leenmateriaal

Start eerst met module Dames Knippen voor een goede basis

Dames Knippen Basis

Slagleggen

Met slagleggen creëer je een waterval van golven in het haar, een techniek die momenteel weer heel populair is. Slagleggen werd jaren geleden ook al toegepast en is nu weer helemaal ‘hot’. Vandaar dat we dit ook in deze opleiding behandelen.

Watergolven

Watergolven ken je misschien vooral van de oudere dames maar met vlagen is het ook populair onder andere doelgroepen. Het is een techniek die je dus moet kunnen beheersen wil je op diverse manieren krullen kunnen aanbrengen. Wij leren je hier hoe je met rollers en de droogkap het haar krult. Hiervoor gebruiken we de moderne kleefrollers. Natuurlijk leren we je ook om het haar na het drogen op te kammen. Dit kan op de klassieke manier zoals je vast wel kent van prinses Beatrix maar je kunt ook de watergolf gebruiken als ondersteuning bij het föhnen. Je gaat dan het haar na het watergolven uitföhnen. Zo blijft het kapsel veel langer houdbaar.

Permanent

Permanent ken je vast van de houdbare krul; de krul die je nog terugziet als het haar nat is. Vroeger werd zo’n krul in het haar ingebrand en moest het haar echt uitgroeien om die krul weer kwijt te raken. Tegenwoordig gaan we wat subtieler met het haar om en zijn ook de permanente krullen tijdelijk. Na zo’n 6 weken is de krul eruit gezakt en moet het weer opnieuw geplaatst worden. Een permanent wordt nu ook gebruikt voor meer valling of volume in het haar en doordat we grotere wikkels gebruiken zijn de kleine pluiskrullen echt verleden tijd. Permanent is dus gewoon met haar tijd meegegaan en hoort daarom ook echt thuis in deze kappersopleiding ‘Krullen’!

Föhnen

Ook door te föhnen kun je het haar krullen. Toch lijkt kort haar en lang haar föhnen gemakkelijker dan het is. Vandaar dat we in deze opleiding bij kort haar aandacht besteden aan het aanbrengen van volume op de juiste plaats en bij lang haar aan het polijsten en het föhnen van de krul.

Eisen bij inschrijving

Voor deze opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig alhoewel het wel verstandig is om al wat ervaring als kapper te hebben, bijvoorbeeld via de opleiding ‘Kappersopleiding – Dames knippen’. Er is geen leeftijdseis. Je hoeft geen aparte materialen voor deze opleiding aan te schaffen, alles wat je gebruikt is inbegrepen.

Aanmelden kappersopleiding ‘Haar krullen’

Zorg dat je jouw klanten de perfecte styling met krullen kunt geven en volg deze complete kappersopleiding ‘Haar krullen’. Je kunt je hier aanmelden voor deze opleiding en we sturen je de bevestiging en overige informatie per e-mail toe.

Geef jouw klanten de perfecte styling!”

Schrijf je nu in

haar krullen creatief kapperscollege

haar krullen opleiding creatief kapperscollege

haar krullen kappersopleiding creatief kapperscollege

haar krullen stylen creatief kapperscollege model eindresultaat

X