Haar Kleuren Kappersopleiding vervolg, probleemoplossend haar kleuren

Haar kleuren vervolg

Leer alles over het haar lichter kleuren

In deze kapperscursus gaan we aan de slag met het lichter kleuren van het haar. We gaan dieper in op de theorie van het haar kleuren en dan vooral over het lichter kleuren van het haar. Zodat je vanaf nu weet waarom klanten vaak een kapsalon verlaten met een te gele of te oranje blondtint. En vooral, zodat jij nu weet hoe je dat kunt voorkomen! Deze opleiding is het vervolg op de basisopleiding ‘Haar verven’ en een zeer belangrijk onderdeel van jouw kappersopleiding.

Haar kleuren in prachtige blondtinten

De focus van deze kapperscursus als onderdeel van de kappersopleiding is het lichter kleuren van het haar. Veel kapsters ervaren hier problemen mee omdat zij onvoldoende bekend zijn met de theorie van het kleuren. Als je niet weet hoe het komt dat het haar geel of oranje is geworden in plaats van de door de klant gewenste mooie blonde tint, is het ook niet mogelijk om dit te herstellen of beter nog, te voorkomen. Wij leren je dit en zorgen dat je jouw klanten met prachtige blondtinten de salon uit laat lopen.

Het juiste resultaat bereiken

In deze opleiding ‘Haar kleuren – vervolg’ leer je hoe het komt dat het gewenste resultaat na het kleuren niet altijd bereikt wordt en wat je moet doen om dat te voorkomen. Het lichter kleuren van het haar is namelijk niet eenvoudig, maar na deze lessen geef je jouw klanten op een veilige manier een vrolijke, zonnige blondtint. We behandelen ook het ontkleuren van het haar; wat je wel en juist niet moet doen. Zo geven we antwoord op vragen als:

 • Wanneer kies je voor een super lightener en wanneer een blondeerproduct?
 • Welke toner kies je na het ontkleuren en waarom?
 • Welk percentage waterstof kies je?
 • Wat gebeurt er bij het gebruik van een toner of mattering?
 • Hoe weet ik vooraf wat de uiteindelijke kleur wordt?

Belangrijkste info

Kleuren Vervolg
 • 7 lessen (1 kwartaal)
 • 1 avond per week (uitgezonderd vakanties)
 • 19.15 – 21.30
 • Certificaat niveau 3
 • Incl. leenmateriaal en productgebruik
 • € 399,-

“Maak de gewenste kleuren zonder problemen”

Schrijf je nu in

Voor elk merk in kleuren

In deze kapperscursus werken we met het merk XP100 van Pro Duo om het haar te kleuren. Werk jij zelf met een ander merk dan is dit geen probleem, de opleiding is geschikt voor elk merk haarkleuren.

Inhoud kapperscursus ‘Haar kleuren vervolg’

Het maken van een mooie lichtere kleuring of blond-grijstint is niet eenvoudig. Daarom besteden we in deze vervolgopleiding in kleuren hier extra aandacht aan. Tijdens de 7 lessen komen de volgende onderdelen aan bod:

Lichter kleuren van het haar

Je leert de theorie van kleuren van het haar zodat je jouw klant de gewenste lichte kleur kunt geven. Zonder deze theorie kun je niet vooraf indenken hoe een kleur uitpakt. Wat is er fijner dan dat je al vooraf weet hoe het eindresultaat van de haarkleur eruit komt te zien.

Deelkleuringen

Natuurlijk gaan we alle lessen practisch aan de slag. Natuurlijk komt de uitgroei lichter kleuren aan bod zoals ook een egale kleuring. Je kunt deelkleuringen maken zoals: balayage en ombre. Maar ook besteden we aandacht aan high lights, kamstrepen en alle andere trendy kleureffecten.
Daarnaast worden alle probleemgevallen op het gebied van kleuringen behandeld en uitgelegd waarom een kleur vaak verkeerd uitpakt, of snel vervaagd.

Eisen bij inschrijving

Voor de opleiding ‘Haar kleuren vervolg’ moet je eerst de opleiding ‘Haar verven – basis’ hebben gevolgd. Er gelden geen eisen omtrent de leeftijd. Ook hoef je geen aparte materialen voor deze opleiding aan te schaffen. Ook het gebruik van kleurproducten is inclusief. Geen verrassingen, dus.

Aanmelden kappersopleiding ‘Haar kleuren vervolg’

Wil jij jouw klanten vol zelfvertrouwen de prachtigste kleuren kunnen leveren? Dan is deze kapperscursus een must en een zeer belangrijk onderdeel van je kappersopleiding.  ‘Haar kleuren vervolg’ leert je alle ins en outs van het haarkleuren.

“Realiseer meer omzet bij dezelfde klant met kleuren!”

Schrijf je nu in

X