DAMES KNIPPEN BASIS

Leer haar knippen in 10 lessen

Met de kapperscursus ‘Dames haar knippen – Basis’ leer je in tien lessen de basistechnieken om dameshaar in elk model te kunnen knippen. Deze cursus sluit je af met een toets, de 10e les. Daarna kun je jouw eerste klanten of mensen bij jou thuis al zelfstandig gaan knippen. Hoe mooi is dat!?

  • Leer de 4 basistechnieken van dameshaar knippen

  • Meerdere startdata per jaar

  • Geen vooropleiding of ervaring nodig

Leer de beginselen van het kappersvak

De basisopleiding Dames haar knippen is de eerste kapperscursus. Hier leer je de beginselen van het kappersvak. Of je nu de gehele kappersopleiding gaat doen of alleen van plan bent om een paar losse cursussen te volgen, de start is altijd met deze basisopleiding tenzij je de beginselen van knippen al beheerst. Dan start je met een cursus voor gevorderden of een van de kapperscursussen waarmee je je specialiseert. Zoals haar opsteken of haar krullen.

Praktijkgericht

Deze praktijkgerichte kapperscursus leert je in tien lessen alle beginselen van het kappersvak specifiek gericht op dames. Naast de kniptechnieken voor lang, middellang en kort haar, leer je ook haren wassen, föhnen en stylen. Elke les is een praktijkles gegeven door ervaren docenten die zelfstandig als kapper werken. Het knippen leer je op oefenkoppen en echte modellen. De laatste les wordt al het geleerde getoetst. Slaag je daarvoor, dan ontvang je het certificaat ‘Vakbekwaam’. Hiermee kun je al aan de slag als kapper. Maar voor meer technieken, ga je natuurlijk door met een van de volgende kapperscursussen!

Belangrijkste info

Dames knippen basis
  • 10 lessen (1 kwartaal)
  • 1 avond per week (uitgezonderd vakanties)
  • 19:15 – 21:30
  • Exclusief materiaal
  • € 399,-

Inhoud kapperscursus ‘Dames haar knippen – Basis’

Deze kapperscursus is een avondopleiding van tien lessen waarin je de basisbeginselen leert voor het knippen van dameshaar. We beginnen eenvoudig en gaandeweg komen er steeds meer technieken bij. Je leert het volgende:

creatief-kapperscollege-kapperscursus-dames-knippen-basis

Lang haar knippen zonder lagen

De eerste lessen begin je direct met knippen op een oefenkop. Heb je nog geen ervaring, dan leren we je hoe je een schaar samen met de kam moet vasthouden en hoe je het haar in vakken verdeelt. Heb je al wel ervaring, dan slaan we dit over. Vervolgens leer je de eerste lijnen te knippen en het in model te föhnen. Vanaf de eerste les ben je dus al meteen praktisch bezig! Je krijgt wel een reader zodat je alles thuis nog eens rustig kunt nalezen. En de oefenkop waar je op geknipt hebt? Die mag mee naar huis om het resultaat te tonen!

Lange lagen knippen

Heb je het knippen van een rechte lijn onder de knie, dan starten we met de volgende techniek. Het leren knippen van lange lagen. Ook dit leer je eerst weer op de oefenkop. Dit is dezelfde als waarmee je begon en het haar wordt zo gaandeweg steeds wat korter. Heb je de lange lagen goed geoefend, dan mag je op een echt model knippen. Die neem je mee in de volgende les. Dit model heeft lang haar en dat ga je in wat meer lagen knippen. De docent is erbij om te zorgen dat je een prachtig kapsel knipt dat je daarna gaat föhnen en stylen. Jouw model ziet er aan het einde van deze lesavond uit alsof ze zo uit de kapsalon komt!

Lagen knippen in halflange kapsels

In de tweede helft van de kappercursus leer je de complexere kniptechnieken. Zoals het knippen van lagen in halflange kapsels. Ook dit oefen je eerst weer op een oefenkop waarna je het kapsel op een echt model gaat knippen.

Korte kapsels knippen

De kapperscursus eindig je met het leren knippen van korte kapsels bij dames. Ook hierbij begin je weer op de oefenkop. Beheers je ook deze techniek, dan ben je er klaar voor om het bij een echt model te doen. Natuurlijk staat de docent erbij om je te helpen zodat ook nu het eindresultaat weer prachtig zal zijn!

Eisen bij inschrijving

Voor deze kapperscursus heb je geen vooropleiding of ervaring nodig. Ook is er geen leeftijdseis. Wel heb je een materiaalpakket nodig. Deze kun je bij ons bestellen

creatief-kapperscollege-materiaalpakket-bij-kapperscursus-dames-knippen-basis

Meld je nu aan voor de kapperscursus: Dames haar knippen – Basis

Wil jij ook een korte maar professionele kapperscursus volgen? Of beginnen met een complete kappersopleiding? Dan meld je je nu aan voor de kapperscursus ‘Dames haar knippen – Basis’.

SCHRIJF JE NU IN!