Barbieropleiding & Herenkapper basis

Word barbier/herenkapper in 10 weken!

Leer werken als een barbier met deze kapperscursus! Hier leer je heren knippen volgens de klassieke methode, geschikt voor elke haarlengte. En natuurlijk het knippen van een baard en werken met een tondeuse. Na al tien weken ben jij in staat om als zelfstandig barbier te beginnen in het kappersvak!

  • Alle basistechnieken voor baarden en herenkapsels

  • Avondopleiding met slechts 10 lessen in Almere

  • Meerdere startdata per jaar

Word barbier in 10 avonden

Bij de kapperscursus ‘Barbieropleiding & Herenkapper – Basis’ leer je in maar tien avonden hoe je heren knipt; zowel korte als lange haarlengtes en natuurlijk ook baarden. Hiervoor heb je geleerd hoe je moet werken met de schaar en met de tondeuse. Na deze cursus kun je je verder specialiseren als barbier of herenkapper met onze vervolgopleiding of je gaat verder met een van onze andere kappersopleidingen.

Kleine groepen

De groepen waaraan wij les geven zijn altijd klein. Zo weet je zeker dat je alle aandacht krijgt van de ervaren docent en je al jouw vragen kunt stellen als je dat wilt. Doordat je zoveel persoonlijke begeleiding krijgt, ben je na deze lessen goed in staat om alle traditionele herenkapsels te knippen en kun je ook baarden netjes knippen. Heb je deze cursus goed afgerond, dan ontvang je het certificaat ‘Vakbekwaam’ (niveau 2) en kun je aan de slag als herenkapper of junior barbier.

Belangrijkste info

Barbieropleiding basis
  • 10 lessen (1 kwartaal)
  • 1 avond per week (uitgezonderd vakanties)
  • 19:15 – 21:30
  • Exclusief materiaal
  • € 399,-
creatief-kaperscollege-barbier-in-10-avonden

Avondopleiding

Deze kapperscursus is een kappers-avondopleiding van tien lessen. Tijdens de laatste les toon je jouw vaardigheden in een eindopdracht. Daarin laat je zien wat je in alle voorgaande lessen hebt geleerd. In die voorgaande lessen leer je de basisvaardigheden met een oefenkop. Vanaf de 7e les ga je op echte modellen oefenen. Doordat je dan al zoveel geleerd hebt en wij erbij blijven om je te begeleiden als dat toch nog nodig is, weet je zeker dat jouw model heel tevreden met zijn herenkapsel ’s avonds de deur uitgaat!

Inhoud kapperscursus ‘Barbieropleiding & Herenkapper – Basis’

Van een barbier verwachten we dat hij in staat is om een baard mooi te knippen en deze met een tondeuse te bewerken. En als herenkapper moet je natuurlijk ook goede herenkapsels kunnen knippen. Dat leer je hier allemaal! Zoals het maken van mooie fades (overloop). Ook besteden we heel veel aandacht aan het mooi strak kunnen knippen van de contouren. Daarvoor krijg je de volgende lessen:

Lang(er) haar knippen bij mannen

Tijdens de eerste les begin je al met knippen. Je leert dan hoe je een kam en schaar vasthoudt en hoe je het haar van de oefenkop op je vingers knipt. Al na een paar lessen beheers je deze techniek. En doordat je deze eerste lessen op een oefenkop knipt, kun je heel ontspannen het barbiersvak leren!

Herenkapsels met kort haar knippen

Na de eerste paar lessen is het haar van de oefenkop korter geworden en dus geschikt om te beginnen met herenkapsels met kort haar. Je kunt de kam en schaar nu gelijktijdig vasthouden en gebruiken. Een prima basis dus om verder te oefenen op verschillende korte kapsels.

Korte herencoupes door haar opknippen

Het haar van de oefenkop is nu zo kort geworden dat je het niet meer kunt opknippen op de vingers. Het is dus tijd voor het echte werk: opknippen op de kam ofwel op de kam knippen. Hier krijg je veel training in omdat dit de echte basis is van het heren knippen. Heb je deze techniek eenmaal onder de knie, dan kun je sneller en mooier een korte herencoupe knippen dan dat je dat met de tondeuse doet. En het ziet er heel professioneel uit; iets wat niet onbelangrijk is als je jouw klanten wilt aantrekken en behouden!

Opscheren met de tondeuse

Tenslotte leren we je in deze kapperscursus ook het korte haar van de mannen te scheren met de tondeuses. Dit leer je zowel met als zonder opzetstukken. Ook hierbij begin je met het oefenen op een oefenkop en ga je als je de techniek voldoende beheerst, over op een echt model.

Eisen bij inschrijving

Voor de kapperscursus ‘Barbieropleiding & Herenkapper – Basis’ heb je geen vooropleiding nodig of enige ervaring. Ook is er geen leeftijdseis. Wel heb je een basispakket aan materialen nodig. Die kun je hier bij ons bestellen.

creatief-kapperscollege-kapperscursus-barbieropleiding-basis

Schrijf je in voor ‘Barbieropleiding & Herenkapper – Basis’

Wil jij ook aan de slag als een professionele barbier en herenkapper? Dan begin je hier, met deze korte en professionele kapperscursus waar je alle beginselen van het barbiersvak leert. Meld je nu aan!
Button: Schrijf je nu in!

SCHRIJF JE NU IN!