KAPPERSCURSUS

Volg de kapperscursus van jouw keuze, of volg ze allemaal! Jij bepaalt. Ons opleidingsaanbod is compleet en alle modules samen vormen een uitstekende basis om in het kappersvak te gaan of om zelfs jouw eigen kapsalon te starten. Wil jij liever gewoon thuis zelf de haren van jouw partner en kinderen kunnen knippen en bij ons leren hoe je dat moet doen? Dan kan dat ook. Wat jouw wens of ambitie ook is, je bent welkom bij het Creatief Kappers College in Almere!

Cursus Dames Knippen basis
DAMES KNIPPEN BASIS
Cursus Barbieropleiding & Herenkapper basis
BARBIEROPLEIDING BASIS
Cursus Haar kleuren basis
HAAR KLEUREN BASIS
Cursus Dames Knippen gevorderd
DAMES KNIPPEN GEVORDERD
Curusus Barbieropleiding & herenkapper vervolg
BARBIEROPLEIDING GEVORDERD
Cursus Haar kleuren gevorderd
HAAR KLEUREN GEVORDERD
Cursus haar krullen & permanent
HAAR KRULLEN & PERMANENT
Kapperscursus Haar opsteken: Gala & Bruidskapsels
GALA & BRUIDSKAPSELS
Schrijf je nu in voor een van onze cursussen
SCHRIJF JE NU IN

Nog geen of al heel veel ervaring in de kapsalon?

Wel in de kapsalon maar (nog) niet als kapper aan de slag?
Start als kappersassistent!

Ben jij een ervaren kapper maar wil je advies op maat?
Kies de kapperscursus Topstylist!

Opleiding tot kappersassistent
KAPPERSASSISTENT
Cursus Maatwerk Topstylist
TOPSTYLIST MAATWERK

Opleidingsaanbod

Ons opleidingsaanbod bevat acht verschillende modules plus een opleiding tot kappersassistent en een maatwerkopleiding die je kunt gebruiken als je jouw kennis of vaardigheden wilt opfrissen of nog veel beter wilt worden. Welke module jij volgt en in welke volgorde is aan jou. Natuurlijk kun je alleen de Gevorderden-modules volgen als je de basis al beheerst. Maar wil je eerst leren opsteken en dan dames leren knippen? Geen probleem. En wil jij je alleen in het barbiersvak specialiseren en heb je geen interesse in kleuren? Ook goed!

Kapper worden of jouw kapsalon starten?
Volg de kappersopleiding!

Is het jouw ambitie om van het kappersvak jouw beroep te maken? Dan raden wij je aan om onze kappersopleiding te volgen. Een slimme keuze want je profiteert dan van vele voordelen:

  • Je volgt alle modules achter elkaar
  • Inclusief loopbaanbegeleiding en coaching
  • Korting op lesgeld of een cadeau

Met de kappersopleiding leer je niet alleen het kappersvak, je ontdekt dan ook tijdens de opleiding of je ondernemer wilt worden en zelf jouw kapsalon wilt starten of dat je liever in een bestaande kapsalon als kapper aan de slag wilt.

Avondopleiding in jouw tempo

Alle lessen worden ’s avonds gegeven door ervaren docenten. Je volgt hier dus een avondopleiding om kapper te worden of om je verder te specialiseren in het kappersvak. Dat kan door de modules na elkaar te volgen. Elke module duurt een kwartaal dus als je alles volgt ben je na twee jaar klaar. Wil je jouw opleidingstraject versnellen? Dan volg je meerdere modules per week. Zo bepaal je zelf hoe lang, of hoe kort, jij over jouw kappersopleiding doet!

creatief-kapperscollege-kapperscursus-avondopleiding
creatief-kapperscollege-kapperscursus-dames-knippen-gevorderd-technieken

Waar en wanneer?

De cursussen worden gegeven op maandag-, dinsdag- en woensdagavond en soms ook op donderdagavond. Het is altijd in ons opleidingscentrum in Almere; een professionele kappersomgeving waar je gebruik kunt maken van alle faciliteiten. De cursussen sluiten ook altijd op elkaar aan waardoor je na het afronden van de ene, direct door kunt gaan met de volgende. Tijdens de officiële schoolvakanties van de regio Nederland-Noord zijn wij gesloten.

100% praktijklessen

Onze kapperslessen zijn altijd 100% praktijklessen, je leert hier dus direct met een kop of model! De kapperscursussen ‘Knippen’ bestaan uit tien lessen, de overige uit zeven lesavonden. Bij elke module ontvang je een reader met de bijbehorende theorie en informatie. Je hebt geen huiswerk, alleen bij de modules ‘Kleuren’ vragen we je om de theorie vooraf thuis door te nemen. Waar nodig is het mogelijk om een bijbehorend materiaalpakket via ons te bestellen. Bij de kapperscursussen ‘Haar kleuren’, ‘Krullen’ en ‘Opsteken’ maak je gebruik van het materiaal dat al aanwezig is. Elke kapperscursus eindigt met een toets. Voer je die goed uit, dan ontvang je een certificaat niveau 2 of niveau 3, afhankelijk van de cursus.

Samenwerking met Pro Almere

Het Creatief Kappers college werkt samen met Pro Almere. De leerlingen van deze school kunnen bij ons alle praktijkonderdelen oefenen. Zit jij ook op Pro Almere en wil je graag in een echte kapsalonomgeving jouw praktijklessen krijgen? Informeer dan bij de coach van jouw school naar de mogelijkheden!

Schrijf je nu in voor de kapperscursus van jouw keuze!

Volg nu de gehele kappersopleiding of start met de kapperscursus van jouw keuze. In de agenda zie je wanneer welke cursus start.

SCHRIJF JE IN!