Dames Knippen Gevorderd

Avondopleiding voor de finesses van het kappersvak
Heb je in de basiscursus Haar knippen Dames de basis van het knippen goed onder de knie gekregen, nu leer je alle finesses van het kappersvak!

In de tien lessen van deze avondopleiding behandelen we de verschillende geavanceerde kniptechnieken zodat je straks elk mogelijk kapsel ook zelf kunt knippen.

Belangrijkste informatie 
10 lessen 
1 les per week 
20:00 – 22:00
€ 465,- 

Inclusief theorie reader.
Exclusief materiaal
.
(deze kun je bij ons
bestellen.)

Oefenen op echte modellen
Om deze kniptechnieken voor gevorderden goed te leren, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk oefent op echte modellen. Een oefenkop heeft immers een standaard inplant terwijl je in het echt te maken krijgt met verschillende structuren en haartypes. Door in onze kapperscursus op echte modellen de complexere kniptechnieken te oefenen, word je in de korte tijd van maar tien weken een gevorderde dameskapper!

Klanten aantrekken en klanten behouden
Wie als zelfstandige in het kappersvak verder wil, moet ook nadenken over het aantrekken van klanten en het behoud daarvan. De kniptechnieken die je hier leert, helpen je daarbij. Beheers je deze technieken, dan kun je namelijk elk gewenst model knippen en jouw klanten verrassen met jouw advies en het resultaat van jouw werk. En wil je meer omzet kunnen maken? Dan is het wel zo handig als je ook haar kunt kleuren omdat dit ook veel gevraagd wordt in een kapsalon. En om jouw klanten nog meer te kunnen bieden, leer je natuurlijk ook om het haar op te steken. Voor al die technieken is er een kapperscursus op maat bij het Creatief Kappers College!

Inhoud kapperscursus
Met de technieken die je in deze kapperscursus leert, ben je in staat elk gewenst model te knippen. Wij leren je in tien weken het volgende:

Haar snijden
Haar snijden is een heel erg leuke manier om het haar in te korten en een die bovendien voor veel haarsoorten geschikt is. Door het haar te snijden ontstaat er een vloeiend verloop van het kapsel waardoor het soepeler valt. Het snijden kun je combineren met knippen. De snijtechnieken die je hier leert zijn: volume snijden, uitdunnen en soft pointing. Kun je eenmaal haar snijden, dan kun je al jouw creativiteit kwijt in de kapsels!

Haar finetunen
Het haar finetunen is een speciale techniek waarmee je het haar zo bewerkt dat het een zachte look krijgt. Er zijn verschillende manieren om het haar te finetunen zoals slicen, choppen en inknippen. Deze technieken, die vallen onder ‘soft pointing’, leer je ook in deze kapperscursus.

Ingewikkelde kapsels
Hoe beter je de complexere kniptechnieken beheerst, des te beter je wordt in het knippen van ingewikkelde kapsels. Zoals de gegradueerde bob; geen makkelijk maar wel een heel leuk kapsel! Met deze kapperscursus knip jij straks al dit soort ingewikkelde kapsels gewoon bij jouw klanten!

Kniptechnieken die jij wilt leren!
Naast alle genoemde technieken die wij jou gaan leren, wil jij misschien nog iets heel anders leren. Of heb je vragen of problemen waar je tegenaan loopt. Of het nu over het knippen gaat, föhnen of stylen, vraag het ons en we behandelen het in de les.

Eisen bij inschrijving
Voor deze kapperscursus voor gevorderden moet je over basiservaring in dames knippen beschikken. Zoals de vooropleiding ‘Dames Knippen Basis’ of een soortgelijke kappersopleiding. Er is geen leeftijdseis.

Wel verwachten we dat je over professionele materialen beschikt. Als je die nieuw wilt aanschaffen, kan dat ook via ons.