WIE ZIJN WIJ

Creatief Kappers College:
Wij zijn geknipt om jou het vak te leren!

Het Creatief Kappers College in Almere is een klassiek geschoolde kappersopleiding, maar met een heel moderne aanpak! Wij leren jou het kappersvak in het tempo dat jij wenst, met de onderdelen waar jij behoefte aan hebt en in de avond zodat je overdag tijd hebt voor jouw andere bezigheden!

Van Almere tot en met Friesland

De cursisten van het Creatief Kappers College die bij ons het kappersvak komen leren, komen uit heel Nederland, vaak ook uit de noordelijke regio. Natuurlijk ontvangen we hier veel cursisten uit Almere en omgeving maar ook cursisten uit Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, de Noordoostpolder en Friesland weten hun weg goed naar onze lessen te vinden! Waar ze ook vandaan komen, elk bezoekt ons een keer per week of vaker in de avond voor de kappersopleiding of de barbieropleiding. En daar zijn we heel trots op!

Creatief Kapperscollege: onze grote praktijkruimte

Klassieke scholing met trendy, moderne technieken

Het Creatief Kappers College onderscheidt zich met de solide basis van de klassieke scholing aangevuld met een ruim aanbod van trendy en moderne technieken. Wij leren je vaktechnieken aan zoals Hairlevel en Pivot Point. Zo werk je aan een goede basis waarop je jouw eigen stijl en creatieve ingevingen in het kappersvak volop en met succes kunt toevoegen.

Sneller leren

De manier waarop je les volgt bij het Creatief Kappers College is ook uniek. Je leert hier de erkende vaktechniek net als aan een reguliere kappersopleiding. Maar dat doe je in een veel sneller tempo. Je leert hier sneller omdat je les krijgt in kleine groepen, van professionele vakdocenten en met gemotiveerde medecursisten de lessen volgt.

Een complete kappersopleiding of losse kapperscursussen

Ons lesaanbod is compleet, maar wel afgestemd op jouw voorkeur en tempo. Je kunt hier alle onderdelen van het kappersvak leren via de complete kappersopleiding of losse modules, de kapperscursussen. Jij bepaalt dan de volgorde en kiest welke onderdelen je wel en welke je misschien niet wilt leren. De basismodules zijn wel verplicht voordat je de gevorderde module volgt tenzij je een vergelijkbare opleiding hebt gedaan. Je hoeft dus geen jaaropleiding te volgen met een vastgesteld vakkenpakket. Bij het Creatief Kappers College kies jij jouw vakken en volg jij ze in het tempo dat bij jou past.

Trudy Zwiers, eigenaresse Creatief Kapperscollege

Trudy Zwiers, oprichter van het Creatief Kappers College

Het Creatief Kappers College is in 2011 opgericht door Trudy Zwiers. Trudy werkt al haar hele leven in het kappersvak, zowel in de kapsalon als in het kappersonderwijs. Daarnaast heeft ze veel backstage gewerkt bij Missverkiezingen en bij nationale en internationale kapperswedstrijden flink wat prijzen in de wacht gesleept. Ook werkte ze mee achter de schermen bij grote merken als l’Oréal en Wella voor trainingen en shows. Tijdens haar werk bij het ROC van Amsterdam heeft Trudy leerlingen getraind en gecoacht voor de Hair Fashion Award. Ook heeft ze als examinator vele studenten beoordeeld.

Naast het kappersvak bezit zij inmiddels ook een enorme dosis ervaring in het ondernemerschap en met het hebben van een eigen bedrijf kent zij vele  klappen van de zweep. Ook deze kennis deelt zij graag met jullie cursisten.

Net als alle medewerkers (docenten) leert ze natuurlijk nog steeds bij en volgt ze regelmatig knip en kleur workshops en bezoekt ze de kappersbeurzen om zo op de hoogte te blijven van alle nieuwe vaktechnieken en noviteiten.

Wie een oude kennis koestert en voortdurend nieuwe vergaart, mag een leraar van anderen zijn. (Confucius)

Linkedin: Trudy Zwiers

Pro Almere en BORIS-diploma

Het Creatief Kappers College heeft een samenwerkingsverband met Pro Almere. Samen leiden zij leerlingen op naar een BORIS-diploma. Dit is een erkend diploma en het Creatief Kappers College is sinds 2017 een erkend leerbedrijf niveau 1 en 2.

De voordelen van het Creatief Kappers College

  • Een complete kappersopleiding of losse kapperscursussen
  • Klassieke scholing met moderne technieken
  • Leren in jouw tempo; versneld of rustig aan
  • Avondopleiding, dus tijd voor jouw werkzaamheden overdag
  • Leslocatie in Almere; gratis parkeren voor de deur en goed bereikbaar vanuit heel Nederland