Barbier Gevorderd

Opleiding barbier voor heren knippen en baarden bewerken
Heb jij al de basiscursus Barbier gedaan? Of een andere vooropleiding om barbier te worden? En wil je nu meer technieken leren beheersen om heren te knippen of baarden te bewerken? Dan volg je deze kapperscursus voor gevorderden: Opleiding Barbier & Herenkapper. In maar tien lessen behandelen we alle complexere knip- en scheertechnieken en leer je strakker en sneller werken.

  • Trendy herenkapsels knippen, scheren en stijlen.
  • Voor meer ervaring en een hoger tempo.

Belangrijkste informatie 
10 lessen 
1 les per week 
20:00 – 22:00
€ 465,- 

Inclusief theorie reader.
Exclusief materiaal
.
(deze kun je bij ons
bestellen.)

Betere barbier met deze avondopleiding
Deze kapperscursus is een avondopleiding. In tien lessen leer je de fijne kneepjes van het barbiersvak. Omdat deze cursus voor gevorderden is, behandelen we hier de meer complexere technieken. Zo word jij een betere barbier en kun je als herenkapper aan de slag of begin je jouw eigen barbiershop! Wil je naast deze opleiding ook het dames knippen of een andere specialisatie aanleren om zo jouw klantenkring te vergroten? Dan kun je bij het Creatief Kappers College terecht. Wij hebben verschillende kapperscursussen zoals kleuren en krullen. Deze kun je gelijktijdig volgen.

Hoger tempo
Stap voor stap werken we in de lessen de technieken uit; je leert strakker werken en trendy kapsels knippen en scheren. Je werkt tijdens de lessen met meer modellen. Zo krijg je meer ervaring en wordt jouw tempo ook steeds hoger. En dat is wel zo handig als je straks als barbier/herenkapper aan het werk bent!

Barbiersopleiding met echte modellen
Begin je aan deze gevorderden opleiding tot barbier dan heb je al ervaring. Vandaar dat je tijdens de lessen met echte modellen werkt. Neem daarvoor gerust jouw buurman, collega of vrienden mee. Met kort haar, lang haar en als het even kan ook met een baard! Zo leer je hier op alle types trendy kapsels knippen en de baard scheren.

Inhoud kapperscursus ‘Barbier Gevorderd
Deze vervolgopleiding voor barbiers en herenkappers is een stuk intensiever dan de basiscursus. Je beheerst de beginselen immers al dus we gaan je nu alle finesses van het barbiers vak leren! De lessen bestaan daarom uit de volgende onderdelen:

Trendy herenkapsels leren knippen en scheren
Korte herenkapsels zijn op dit moment enorm trendy. Kort opgeschoren met een mooie overloop naar het langere haar is een herenkapsel dat niet eenvoudig is. Daarom leer en oefen je het tijdens deze lessen. Hier leer je lijntjes en mooie fades (overloop) te maken met zowel een tondeuse als met kam en schaar. In onze lessen krijg je veel gelegenheid om deze technieken te oefenen zodat jij je straks als echte herenkapper kan onderscheiden van de anderen.

Baarden knippen en scheren
Een baard in model leren brengen is altijd spannend om aan te leren. Maar als je dit beheerst, is het wel heel handig. Er wordt veel naar gevraagd nu mannen steeds meer de barbiersbehandeling kiezen als een vorm van ontspanning. Daarom leren wij je deze techniek. Het vereist flink wat vaardigheid en dus geven wij je hier alle gelegenheid om te oefenen terwijl een ervaren docent je bijstaat met instructie en tips. Na een paar van deze lessen beheers jij het knippen en scheren van baarden tot in de puntjes!

Eisen bij inschrijving
Om je in te schrijven voor de kapperscursus barbiers opleiding gevorderd heb je de basiservaring als barbier nodig. Bij voorkeur heb je onze vooropleiding ‘Barbier Basis’ gevolgd of een vergelijkbare cursus. Er gelden geen leeftijdseisen bij deze cursus.

Wel heb je een basispakket aan materialen nodig. Moet jij die nog bestellen of deels aanvullen? Dan kan dat via ons.