Barbier Basis

Word herenkapper in 10 weken
Leer werken als een barbier met deze kapperscursus! Hier leer je heren knippen volgens de klassieke methode, geschikt voor elke haarlengte. En natuurlijk het werken met een tondeuse. Na al tien weken ben jij in staat om als zelfstandig barbier te beginnen in het kappersvak!

  • Alle basistechnieken voor herenkapsels.

Belangrijkste informatie 
10 lessen 
1 les per week 
20:00 – 22:00
€ 475,- 

Inclusief theorie reader.
Exclusief materiaal
.
(deze kun je bij ons
bestellen.)

Leer de beginselen van het kappersvak
Bij de kapperscursus ‘Barbier Basis’ leer je in maar tien avonden hoe je heren knipt; zowel korte als lange haarlengtes. Hiervoor heb je geleerd hoe je moet werken met de schaar en met de tondeuse. Na deze cursus kun je je verder specialiseren als barbier of herenkapper met onze vervolgopleiding of je gaat verder met een van onze andere kappersopleidingen.

Kleine groepen
De groepen waaraan wij les geven zijn altijd klein. Zo weet je zeker dat je alle aandacht krijgt van de ervaren docent en je al jouw vragen kunt stellen als je dat wilt. Doordat je zoveel persoonlijke begeleiding krijgt, ben je na deze lessen goed in staat om alle traditionele herenkapsels te knippen. Heb je deze cursus goed afgerond, dan ontvang je het certificaat ‘Vakbekwaam’ (niveau 2) en kun je aan de slag als herenkapper of junior barbier.

Avondopleiding
Deze kapperscursus is een kappers-avondopleiding van tien lessen. Tijdens de laatste les toon je jouw vaardigheden in een eindopdracht. Daarin laat je zien wat je in alle voorgaande lessen hebt geleerd. In die voorgaande lessen leer je de basisvaardigheden met een oefenkop. Vanaf de 7e les ga je op echte modellen oefenen. Doordat je dan al zoveel geleerd hebt en wij erbij blijven om je te begeleiden als dat toch nog nodig is, weet je zeker dat jouw model heel tevreden met zijn herenkapsel ’s avonds de deur uitgaat!

Inhoud kapperscursus ‘Barbier Basis’
Van een barbier verwachten we dat hij in staat is om mooi en strak te knippen en haar met een tondeuse te kunnen bewerken. Dat leer je hier allemaal! We besteden veel aandacht aan de verschillende knipmodellen en het mooi strak kunnen knippen van de contouren. Daarvoor krijg je de volgende lessen:

Lang(er) haar knippen bij mannen
Tijdens de eerste les begin je al met knippen. Je leert dan hoe je een kam en schaar vasthoudt en hoe je het haar van de oefenkop op je vingers knipt. Al na een paar lessen beheers je deze techniek. En doordat je deze eerste lessen op een oefenkop knipt, kun je heel ontspannen het barbiers vak leren!

Herenkapsels met kort haar knippen
Na de eerste paar lessen is het haar van de oefenkop korter geworden en dus geschikt om te beginnen met herenkapsels met kort haar. Je kunt de kam en schaar nu gelijktijdig vasthouden en gebruiken. Een prima basis dus om verder te oefenen op verschillende korte kapsels.

Korte herencoupes door haar opknippen
Het haar van de oefenkop is nu zo kort geworden dat je het niet meer kunt opknippen op de vingers. Het is dus tijd voor het echte werk: opknippen op de kam ofwel op de kam knippen. Hier krijg je veel training in omdat dit de echte basis is van het heren knippen. Heb je deze techniek eenmaal onder de knie, dan kun je sneller en mooier een korte herencoupe knippen dan dat je dat met de tondeuse doet. En het ziet er heel professioneel uit; iets wat niet onbelangrijk is als je jouw klanten wilt aantrekken en behouden!

Opscheren met de tondeuse
Tenslotte leren we je in deze kapperscursus ook het korte haar van de mannen te scheren met de tondeuses. Dit leer je zowel met als zonder opzetstukken. Ook hierbij begin je met het oefenen op een oefenkop en ga je als je de techniek voldoende beheerst, over op een echt model.

Eisen bij inschrijving
Voor de kapperscursus ‘Barbier Basis’ heb je geen vooropleiding nodig of enige ervaring. Ook is er geen leeftijdseis. Wel heb je een basispakket aan materialen nodig. Die kun je hier bij ons bestellen.